Haberler

Temel Liseler, Hem Dershane Hem Okul Hizmeti Verecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin liselere dönüşme programı sürecinde Erzurum Final Dergisi Dershaneleri de Temel Lise’ye dönüşme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin liselere dönüşme programı sürecinde Erzurum Final Dergisi Dershaneleri de Temel Lise'ye dönüşme kararı aldı. Dershanenin kurucu müdürleri Murat Ertaş ve Mehmet Yıkılmaz konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu süreç ve Temel Lise'ler konusunda bilgilendirdiler.

Basın toplantısında Mehmet Yıkılmaz, Temel Lise'leri Final'in 35 yıllık başarı yolculuğunun yepyeni bir etabı olarak nitelendirdi. Yıkılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Erzurum'da binlerce insan yetiştirdik. Ülkemizin dört bir yanında en önemli, en kutsal, en güzel makamlarda Finalliler var. Yolu Final Eğitim Kurumları'ndan geçmiş nice bilim insanı var. 35 yılda eğitimde destan yazdık. Şimdi bu destan yeni bir ruhla devam edecek. Final 35 yıllık başarısını Final Liselerine dönüşerek sürdürüyor. Gürcükapı ve İstasyon Caddeleri'ndeki her iki şubemiz de Temel Lise oluyor. Gürcükapı şubemiz velilerden gelen talep üzerine kız öğrenci ağırlıklı, İstasyon Caddesi'ndeki şubemiz karma eğitim veren lise olacak."

Gürcükapı Final'in müdürü Murat Ertaş ise, dershanelerin olmadığı bir sistem de Temel Liselerin öğrenciye hem okul hem dershane eğitim vereceğini belirterek sınav ve hayat başarısı için Temel Liselerin çok önemli alternatif olduğunu ifade etti. Ertaş, Temel Liseler konusunda kamuoyunun merak ettiği birçok konuya açıklık getirdi. Ertaş'ın açıklamaları şöyle:

"Erzurum'da Final Liseleri'nde ikili eğitim vereceğiz. Haftada Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı gibi temel derslerden 27 saat aktif ders vereceğiz. Öğrencilerimizi hem sınavlara hem hayata hazırlayacak bir eğitim anlayışımız var. Temel liselere gelen öğrencilere de Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarını ücretsiz verecek. Ayrıca 35 yıllık Final tecrübesiyle 9, 10, 11 ve 12. sınıftaki her öğrencimize vereceğimiz Final ders ve soru kitapları üzerinden konuları pekiştireceğiz. Her ay öğrencinin bilgi ve öğrenme düzeyini ölçecek konu kontrol sınavları yapıp öğrencilerle birebir ilgileneceğimiz eğitim programlarımız hazır. Temel Lise ücretleri, dershane ücretlerinden biraz fazla. Eğitim verilen ders ve gün sayısı dikkate alındığında lise ücretleri aslında dershane ücretlerinden daha düşük. Burada tek handikap Milli Eğitim Bakanlığı'nın Temel Liselere verdiği sınırlı kontenjan. Her sınıfa (9, 10, 11 ve 12. Sınıfa) toplam kontenjanın ancak yüzde 30'u kadar öğrenci alabileceğiz. Yani tek oturumda 200 öğrenci alan bir lise her sınıfa en fazla 60'ar öğrenci alabilecek. Bu nedenle Temel Lise düşünen velilerin kayıt yaptırmakta acele etmeleri gerekir. " - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Ertaş Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title