Haberler

Temel Kotil, THY'nin Yeni Hedefini Açıkladı

Amerika dönüşü Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Güney Amerika’da açılacak olan yeni hatlarla beraber yeni hedeflerinin Latin Amerika olduğunu açıkladı.

Amerika dönüşü Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Güney Amerika'da açılacak olan yeni hatlarla beraber yeni hedeflerinin Latin Amerika olduğunu açıkladı.

Amerika'nın Boston kentindeki Harvard Business School'da düzenlenen "Turkish Airlines Widen Your World" isimli durum çalışmasında sunum yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil yurda döndükten sonra havalimanında açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, basın mensuplarının 'Yeni uçun noktaları ve Türk Hava Yolları'nın Güney Amerika atağı' ile ilgili soruları üzerine, "Panama ve Bogota uçuşlarıyla ilgili yönetim kurulu kararı vardı ve kısa zamanda Güney Amerika'da bu noktalara uçmaya başlıyoruz. Ayrıca Meksika'ya ve Havana'ya kararımız vardı onu 2016-2017 de gerçekleştirebiliriz. Bizim için Latin Amerika yeni Afrika'mız olur" açıklamasını yaptı.

"ORADA BULUNMAK ÇOK GÜZELDİ"

Harvard Business School'da "Turkish Airlines Widen Your World" isimli durum çalışmasında  yaptığı sunumla ilgili konuşan Kotil konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Harvard, aşağı yukarı bir yıllık bir çalışmayla THY'de 2003-2013 yılları arasındaki gelişmesi konusunda bir çalışması yapmıştı. Harvard Business School burada en önemli okul. Ben de akademisyenim ama Harvard Business School'u yakından görmek, derste bulunmak çok güzel bir şeydi. Çok büyük para harcıyorlar, Nobel ödüllerini gösterdiler bize, İnşallah ülkemizde de böyle bir okul olur. Türk Hava Yolları'nın 2003-2013 yılları arasındaki gelişmesi burada ders oldu ve bu gelişim iki değişik oturumla öğrencilere anlatıldı. Orada Türk Hava Yolları'nın başarısını anlatmak benim için büyük bir onurdu. 2003 yılından 2013 yılına kadar Türk Hava Yolları'nda resim çok değişti. Dersin dışında Harvard Aviation Clup adında havacılık kulübünün bir oturuma katıldım ve seminer verdim. Orada 2015 yılında Atatürk Havalimanı Frankfurt Havalimanı'nın geçtiğini söylemekte çok hoştu. Öğrenciler arasında Alman da vardı, Fransız da vardı, Çinli de vardı."

"ÖĞRENCİLERİN BİRÇOĞU THY İLE UÇUYOR"

Harvard'da ders verdiği öğrencilerin birçoğunun Türk Hava Yolları'yla seyahat ettiğini ifade eden Kotil konuşmasında şunları söyledi:

"Öğrencilerin yüzde 30'u Türk Hava Yolları'nı tercih etmiş. İmkanları yüksek olan öğrenciler olduğu için hafta sonu bir yerlere gidiyorlarmış. Buraya tatile gelenler varmış. Türk Hava Yolları Star Alliance koltuk kilometre de nasipse Nisan ayında United Havayolları'nın ardından ikinci oluyoruz. Rakamlar hoş. Biz 5 yıldızlı bir hava yolu değiliz. Japon öğrencilerden biri çıktı 'ben Türk Hava Yolları'nı çok seviyorum beş yıldızlı bir havayolu' dedi. Şu an beş yıldızlı değiliz ama inşallah ileride oluruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Temel Kotil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title