Haberler

Temaşa-i Ramazan Başlıyor

Güncelleme:

Ramazan coşkusu MERİNOS Park'ta yaşanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Temaşa-i Ramazan programıyla, 11 ayın sultanı Ramazan, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularının yanında konser ve etkinlikle coşku içinde geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent kültürüne yönelik çalışmalarda öncü kent konumuna gelen Bursa'nın, Ramazan ayını da birlik, beraberlik ve huzur içinde geçirmesi için gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Temaşa-i Ramazan programı Merinos Park'taki Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Yıldırım Belediye Başkanı ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Keskin ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl da Bursa'ya yakışır bir programa imza attıklarını söyledi.

Buluşma noktası Merinos Park

Etkinlikler kapsamında Merinos Park'ta Osmanlı mimarisini andıran startlardan oluşan Ramazan Mahallesi kurulduğunu belirten Başkan Altepe, ticari alışveriş mekanlarının yanında sivil toplum örgütleri ve vakıfların da kendilerini tanıtma faaliyetleri yapabilecekleri mekanların bu ramazanda da Bursalıların buluşma mekanı olacağını kaydetti. Bursa'nın kent kültürüne yönelik çalışmalarda öncü bir kent olduğunu, bu ayrıcalığı Ramazan ayında da en güzel şekilde Bursalılara hissettireceklerini ifade eden Başkan Altepe, "İftar saatinden sonra başlayacak Tasavvuf müziğinden, animasyon gösterilerine, karagöz-hacivat oyunlarından, tiyatroya, orta oyunundan, faslı ramazan konserlerine, saz ekibinden, sanatçılara, sema gösterilerine kadar birçok farklı etkinlikle Ramazan ayı birlik, beraberlik ve neşe içinde geçecek" dedi.

Her gece ayrı bir coşku

Ramazan ayının her gününü ayrı bir coşku içinde geçirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, etkinlik takvimi kapsamında vatandaşları farklı sanatçılarla buluşturuyor. Abbas Bahktiari'nin İran Etnik Müziği Konseri ile start alacak etkinliklerde, Sadreddin Özçimi, Salih Bilgin, Ahmed Şahin, Yavuz Akalın, Gökhan Önder, Göksel Baktagir, Kahraman Tazeoğlu, Hüseyin Taşçeşme, Veysel Bilen, İbrahim Sadri, Sırrı Yunus, Uğur Aslan, Erol Köker, İhsan Ekber, Mesut Yavaş, Engin Güneş, Ömer Döngeloğlu, Ahmet Feyzi, İkbal Gülpınar, Çetin Akdeniz, Juan Carmana – Erdal Erzincan, Ümit Tokcan, İlker Cansevdi, Nurettin Çelik, Bayram Büyükoruç, Bedirhan Gökçe, Kadir Arı, Dr. Ubeydullah Sezikli, Serdar Tuncer, M. Özcan Güneşdoğdu, Sedat Uçan ve Uğur Işılak Bursalılarla buluşacak. Yine etkinlikler kapsamında sema gösterileri, Orta oyunu ve Tiyatro gösterileri de Ramazan'a ayrı bir renk katacak. Düzenlenecek olan Hint Gecesi, Doğu Anadolu Gecesi, Güneydoğu Anadolu Gecesi, Marmara Gecesi, Azerbaycan Gecesi, Ege- Akdeniz Gecesi ve Karadeniz Gecesi ile farklı kültürler ve renkler Bursa'da buluşacak.

Yardımlaşma zirveye çıkacak

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dar gelirlilere erzak yardımları bu yıl da sürecek. Merkeze bağlı 7 ilçedeki ihtiyaç sahibi 25 bin aileye erzak dağıtımı yapılacak. Dar gelirli vatandaşların iftar ve sahurlarını kendi evlerinde mutluluk içinde yapmaları hedeflenirken, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta kurulan ve yoksul vatandaşların yanında iftar saatinde evine ulaşamayan herkese hizmet verecek olan aşevinden her gün 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Emirsultan Meydanı'nda her gün 500 kişiye iftar verilecek. Orhangazi parkı, Osmangazi Metro istasyonu, Yeşil Türbe yanı ve Merinos Parkı'nda vatandaşlara iftar saati çorba ve ekmek dağıtımı yapılacak. Kadir Gecesi ise Orhangazi Parkı ve kentin farklı noktalarında 5 bin kişiye aşure ikramı yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgen Keskin Recep Altepe Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title