Haberler

Tema, İdil'deki Okulları Yeşillendiriyor

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Şırnak’ın İdil ilçe temsilciliği tarafından okul bahçelerinin nefes veren ortamlar haline gelmesi için yeşillendirme çalışmaları başlatıldı.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Şırnak'ın İdil ilçe temsilciliği tarafından okul bahçelerinin nefes veren ortamlar haline gelmesi için yeşillendirme çalışmaları başlatıldı.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin ettikler fidanları İdil Belediyesi sponsorluğunda ilçeye getirdiklerini belirten TEMA İdil ilçe sorumlusu Aslan Gürses, okul bahçelerinin ağaç yönünden yetersiz olduğu için başta okullar olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm alanlara fidan dağıttıklarını belirtti.

Özelikle okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve yeşil alanlarının genişletilmesi, düzenlenmesi yapılarak,okul bahçelerinin öğrenciler için nefes veren ortamlar haline getirilmesi için fidan dağıtımı yaptıklarını belirten İdil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli TARGEL personeli Mehmet Tekçe, "Fidan dağıttığımı yaptığımız yerlerde sonra bakım işlerine de girerek betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesini sağlamaya çalışacağız" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Tema Vakfı Mardin Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title