Haberler

Tema'dan Kahvaltı Etkinliği

Mersin’in Mut ilçesinde, TEMA Vakfı Mut Gönüllüleri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

Mersin'in Mut ilçesinde, TEMA Vakfı Mut Gönüllüleri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

Bulutbey Otel'de düzenlenen kahvaltı etkinliğine, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütü temsilciler, davetliler ve TEMA gönüllüleri katıldı.

Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumlusu Serap Cerit, ilçede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet etti.

Gelecek kuşaklara sağlıklı bir Türkiye, sağlıklı bir doğa bırakmamız diye sözlerine başlayan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, "Toplum olarak yeterli eğitim ve gayretin olmadığını, böyle bir dönemde, gönüllü insanların bir araya gelerek bir şeyler yapması bizleri sevindiriyor, ümitlendiriyor. Sadece doğaya aşkın, ağaca aşkın, doğayı temiz tutmak yeterli değil. Bazen yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ne yapması gerektiğine de karışmak lazım" dedi.

Etkinliğine katılan Gıda Mühendisi Sıtkı Soylu ise ilçenin 20 asırla eşdeğer bir zeytin ağacı varlığı olduğunu ve Mut'un genelinin tarımla uğraştığını belirterek, "TEMA'ya çok yatkın bir ilçeyiz. Doğayı, ağacı seven bir ilçeyiz. Ürettiğimiz ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketebilmeliyiz. Gıda imalatçılarımız var, sağlığımızı onlara emanet ediyoruz. Yaşadığımız toplumda birbirimize duyduğumuz sevgi saygı kadar, bize oksijen veren, temiz hava veren, tabiata katkı veren, bereket veren ağaçlara da saygı duymamız gerekiyor. Ağaçlarımızı kesmeyelim" dedi.

Daha sonra etkinlik, katılımcıların TEMA gönüllüsü yapılmasıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Gıda Günü Mersin Mut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title