Haberler

TEM'deki Kazada Ölü Sayısı 2'ye Yükseldi

TEM Otoyolu Sultanbeyliği mevkiinde makine yüklü TIR bariyerleri aşarak yolun karşı tarafına geçti.

İstanbul'dan yüklediği makineleri Bursa'ya götürmek üzere yola çıkan 34 EJ 6747 plakalı Hikmet Çabalar yönetimindeki TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu TEM otoyolu Sultanbeyli mevkiinde yol ortasındaki çelik bariyerleri aşarak yolun karşı tarafına geçti.

Kontrolünü kaybeden TIR ilk olarak Kapodokya'dan İstanbul'a 10 kişilik turist kafilesini götüren Hasan Çiloğlu idaresindeki midibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle otoyolda savrulan midibüs devrilerek durabildi.

TIR daha sonra Ali Ekinci'nin kullandığı otomobile çarparak ağır hasar verdikten sonra 3 ayrı otomobile daha çarptı. Kazanın ardından TEM otoyolu adeta savaş alanına döndü. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevkedildi.

2 ÖLÜ, 10 YARALI

Turistleri taşıyan midibüste bulunan Slviya Roza Maria olay yerinde hayatını kaybederken, Otomobilde sıkışan Selda Bayat itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Yaralılardan Raqel Nora Giangualani , Susana Olga Puga Bernardo, Neli Luiz, Primina Juana ve Fransisco Mendizabal Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, otomobil sürücüsü Ali Ekinci, Orhan Çoklu ve Selda Bayat Kartal Yavuz Sultan Selim Devlet Hastanesinde, Jose Agustin Silva Vila ve TIR Şoförü Hikmet Çabalar Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Manuel Merino ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Çarpmanın etkisiyle kolu kopan Neli Luiz ameliyata alındı. Ameliyatla kopan kol dikilmeye çalışılsada operasyon başarısız oldu. Ameliyata alınan Fransisco Mendizabal ise tüm müdahalelere rağman kurtarılamadı.

TIR ŞARAMPOLE UÇMAK ÜZEREYKEN DURABİLDİ

Kazaya neden olan TIR şarampole uçmak üzereyken çekici kısmı asılı olarak durabildi. TIR sürücüsü Hikmet Çabalar da kullandığı TIR'ın hemen yanında yolun kenarında şok halinde uzun süre oturdu.

Hikmet Çabalar kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini, bir anda gözünün karardığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. TIR'ın çarptığı hafif hasar gören otomobil sürücüleri de TIR'ın bir anda bariyerleri aşarak yolun karşı tarafına geçtiğin canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Kaza nedeniyle TEM otoyolunda kilometrelerce otomobil kuyruğu oluştu. Kazaya karışan araçlar itfaiye ve çekiciler tarafından kaldırıldıktan sonra TEM otoyolu trafiğe açıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title