Haberler

Telif Hakkı Nedir ?

TELİF HAKKI NEDİR ? ÜLKEMİZDE Kİ YASAL DURUMU Bilindiği gibi bir fikir veya sanat eserini üreten kişinin, bu eserden doğan haklarının hepsi, telif hakkı olarak tanımlanmaktadır.

TELİF HAKKI NEDİR ? ÜLKEMİZDE Kİ YASAL DURUMU

Bilindiği gibi bir fikir veya sanat eserini üreten kişinin, bu eserden doğan haklarının hepsi, telif hakkı olarak tanımlanmaktadır. Bilgi çağında bilgi toplumu iletişim alanındaki gelişmelerle beraber kendi kurallarını da yazılı hale getirmeye başlamıştır. Halen kontrol edilememe noktasındaki serbestlik ve kişilik hakları, telif hakları gibi önemli konular, ticari uygulamalardaki boşluklar, vergilendirme sistemi gibi birçok geleneksel hukuk konuları, bu yeni toplumsal ortama uygun hale getirilmeye çalışılmaktadır.

Türkiye'de telif hakkı ile ilgili 13'e yakın yasal düzenleme bulunmaktadır. Bunlardan en önemli iki tanesi 1991 yılında Türk Ceza Kanunu'na eklenen "Bilişim Alanında Suçlar" başlıklı 525. madde ve devamında değişiklik yapan kanun ile 5886 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapan kanunlardır.

Kamuya Açık Yazılım Nedir ?

Freeware (ücretsiz) yazılımlar olarak adlandırılan kamuya açık yazılımlar, limitsiz bir şekilde herkes tarafından kullanılabilir. Arıcak bu yazılımlar, parayla üçüncü kişilere satılamaz. Böyle bir yazılım kullanan kişilerin yazılım sahibine e-posta ile teşekkür etmesi nezaket icabıdır. Böylece, başka freeware programlar yazma konusunda ve aynı programın yeni sürümlerini hazırlama konusunda programcı teşvik edilmiş olur.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com.tr / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title