Haberler

Televizyon Binasında G20 Protestosu Davası

Doğuş Yayın Grubu'nun Ankara'daki binasına 2 Kasım 2015'te girerek Antalya'da yapılacak G20 zirvesini protesto için pankart asan 5'i kadın 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

Doğuş Yayın Grubu'nun Ankara'daki binasına 2 Kasım 2015'te girerek Antalya'da yapılacak G20 zirvesini protesto için pankart asan 5'i kadın 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Özge Can Lale Özgenç, Nazlı Buket Yazıcı, Mert Yalçınkaya, Gülnuh Dinler, Sibel Tekin, sanık avukatları ile Doğuş Yayın Grubu avukatı katıldı.

Sanık Gülhan Dinler, eylemi Suriye'de 21 Eylül 2015'te hayatını kaybeden Aziz Güler'in cenazesinin Türkiye'ye girişindeki olaylara dikkati çekmek ve G-20'yi protesto etmek için yaptıklarını belirtti.

Eylemi planlamadıklarını, eylemin aniden geliştiğini ifade eden Dinler, Doğuş Yayın Grubu binasına girmek istediklerinde, güvenlik görevlisine yapacakları eylemi anlattıklarını ileri sürdü.

Binaya girdiklerinde ilk önce yanlış kata çıktılarını öne süren Dinler, bir alt katta stüdyo olarak kullanılan odaya inerek ve ellerindeki pankartı balkondan sarkıttıklarını kaydetti.

Sanık avukatlarından Umut Vedat Açar, sanıkların insani amaçlı olarak, ailesine teslim edilmeyen bir cenazeye dikkat çekmek için eylem yaptıklarını savundu. Eylem için bir basın kuruluşunun seçilme nedeninin de kamuoyu oluşturmak olduğunu aktaran Açar, sanıkların demokratik haklarını kullandıklarını öne sürdü.

"Hiçbir haberciye belli bir konuda haber yapılması dikte edilemez"

Doğuş Yayın Grubu avukatı Ceyhun Sağlam ise beyanlara katılmadıklarını ve sanıkların içeriye zorla girdiklerini belirtti.

Sanıkların binadaki güvenlik görevlisini oyalayarak, turnikelerin altından ve üstünden koşarak geçtiklerini savunan Sağlam, "Yaptıklarının demokratik bir hak olmadığını düşünüyoruz. Hiçbir haberciye belli bir konuda haber yapılması dikte edilemez. Eylemin suç teşkil ettiğini düşünüyoruz. Aksi kabul edilecek olursa her gün çeşitli bahanelerle birçok yayın kuruluşunun binalarına girilip eylemler yapılması söz konusu olur." diye konuştu.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle NTV Radyo ve Televizyon AŞ'nin davaya katılma talebini kabul etti.

Davetiye gönderilmesine rağmen duruşmaya katılmayan sanıkların zorla getirilmelerine, davetiye ulaşmayan sanıklara da tekrar davetiye gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Antalya'da yapılan G20 zirvesini protesto etmek ve Suriye'de 21 Eylül 2015'te hayatını kaybeden Aziz Güler'in cenazesinin Türkiye'ye girişindeki olaylara dikkati çekmek için Doğuş Yayın Grubu'nun Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Nenehatun caddesinde bulunan binasına girerek asma çatıda pankart açan 5'i kadın 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişiler hakkında, terör örgütü propagandası yapma, iş ve çalışma hürriyetini ihlal gerekçesi ile iddianame hazırlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğuş Yayın Grubu Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title