Haberler

    Telefonunuz Sizi Esir Almasın

    Akıllı telefonunuz hayatınızı tamamen ele geçirmeden önce atmanız gereken 7 basit adım...

    Akıllı cep telefonları hem günlük yaşamın, hem de iş dünyasının vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Ofiste, sokakta, havaalanında... Her yerde insanların gözü telefonlarda. Özellikle iş hayatını ele alırsak, işyerinde olmasanız da şirketinizi dünyaya bağlayıp uyum içerisinde çalışabilmenizi bu cihazlara borçlusunuz.

    Ama akıllı cep telefonlarının bir şirkete getirebileceği faydaların yanı sıra kimi yönlerden eksilere sahip olduğu kesin. İş adamları akıllı cep telefonlarıyla ne kadar içli dışlı olurlarsa bir o kadarda kolektif düzenden kopuyorlar. Odaklanabilme azalıyor ve verimlilikte düşüş yaşanıyor. Ayrıca ev ve iş hayatı arasındaki çizgiyi iyice kırılgan hale getirebiliyor. Aile içi karışıklıklar, ofis dışında iken sürekli bir gerginlik hali meydana gelebiliyor.

    Akıllı cep telefonunuz sizi ele geçirdi mi yoksa siz mi onu ele geçirdiniz? Öğrenmek için aşağıdaki sorularımızı cevaplamanız gerekiyor.

    Akıllı cep telefonunuzu gittiğiniz her yere götürüyor musunuz?

    Uyanırken ilk, yatarken en son kontrol ettiğiniz, baktığınız şey telefonunuz mu oluyor?

    İş harici zamanlarda telefonunuz ile iş görüşmesi yapıyor musunuz?

    Cep telefonunuzu kontrol etmek için çıkardığınızda aileniz, arkadaşlarınızın size bakışları kızgın bir hal alıyor mu?

    Eğer bu soruların hepsine evet cevabı verdiyseniz korkarım ki cep telefonunuz sizi ele geçirmiş.

    Ama her şeye rağmen bir nevi bağımlılık haline gelen ve ruh ve sinir sağlığınızı tehdit eden bu birlikteliğin dizginlerini ellerinize almak ister misiniz? Sizlere 7 adımda dizginleri nasıl elde edeceğinizi anlatacağız fakat önce kendinize söz vermelisiniz. "Bu kurallara uyacağım ve istisna durumların oluşmasına izin vermeyeceğim."

    Devamı, ikinci sayfada...

    Toplam 7 adımda daha rahat, aile bağlarına önem veren, en önemlisi de teknolojiye köle olmamış biri haline gelebilirsiniz. İşte adımlar...

    Adım 1:

    Sabah uyandığınızda kendinizi hazır hissedene kadar telefonunuzu kontrol etmeyin. Üzerinizi giyinmeden, kahvaltı etmeden e-postalarınızı veya mesajlarınızı kontrol etmek gereksiz bir dikkat dağınıklığı oluşturur. Eğer evli ve çocuklarınız varsa durum daha da vahim hale gelebilir. İşe arabanızla gidiyorsanız o sırada kontrol etmeyin e-postalarınızı bu seferde sizin ve kim bilir kaç insanın yol güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz demektir.

    Adım 2:

    Aklınızda yapmayı planladığınız bir şey yokken cep telefonunuzu kurcalamayın. Bir görüşmeden önce bunu yapmanız az önce aklınızda tutmaya çalıştığınız şeyleri unutmanıza neden olabilir. Çünkü anlatmaya çalışacağınız şeyi değil de telefonunuzda en son neleri yapabileceğinizi öğrendiğiniz aklınızda kalacak.

    Adım 3:

    Birebir görüşmelerde cep telefonunuzu kapatın. Karşınızdaki insana ve görüşmenin saygınlığına toz kondurmamak için bunu yapmalısınız. Aksi halde görüşme içtenlikle devam etmeyebilir.

    Adım 4:

    Yatağa gitmeden en geç 30 dk önce telefonunuzu kontrol edin. Eğer cevapsız aramalar veya mesajlar varsa yarını bekleyebilir. İlk önce uyku düzeninizi düşünün. Aksi takdirde uyku sorunu yaşayabilirsiniz.

    Adım 5:

    Yemek yerken, rahatlamaya çalışırken, film seyrederken veya arkadaşlarınızda dışarı da güzel bir günün keyfini çıkarırken akıllı cep telefonunuza ihtiyacınız olmamalı. O yüzden kendinize ayıracağınız zamana telefonunuzun el koymasını engelleyin.

    Adım 6:

    Öyle anlar vardır ki telefonunuzu kullanmamanız gerekir. Çünkü sizin bulunduğunuz ortama saygı duymadığınız veya orada gelişen olaylara tepkisiz olduğunuzu gösterir. Örneğin cenaze evi, hasta ziyareti vs... Eğer bu görüşmeyi illaki yapmak zorundaysanız ortamın gürültü seviyesini aşar bir ses tonu ile görüşme yapmamaya dikkat etmelisiniz.

    Adım 7:

    Aslında yukarıda bahsettiğimiz adımlar bir bahane. Gerçek olan ise ne olursa olsun uygun olacağınız, yanınızda kim olursa olsun zaman ayırabileceğiniz anlarınız olacak. Bu yüzden sosyal hayatın gereklerini düşünün ve kendinizi bağımlı haline çevirmeyin.

    Şunu bilin ki bu bahsettiğimiz adımlar olmazsa olmaz! lardan değil ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Kendi adımlarınızı bulabilmenizde sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (2)

    crvdeneme@deneme.com:

    hnm

    0
    0
    yanıtYanıtla
    crvdeneme@deneme.com:

    güzelmiş

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title