Haberler

Telefonunda Yüklü Bylock'u Cezaevinde Öğrenmiş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yargılanan tutuklu sanıklardan TCG Bodrum gemisinin eski 2. Kaptanı Kurmay Albay İlsev Hazır, telefonunda ByLock tespit edilmesine ilişkin, "Böyle bir program kullanmadım ve yüklemedim. 'ByLock' diye bir şeyi ilk kez tutuklu olduğum Buca Cezaevinde öğrendim" dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 270 sanıklı davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık kurmay albay Hazır, darbe girişimi akşamı mesai bitimi sonra evine döndüğünü, saat 21.15'te Binbaşı Oğuzhan Pehlivanlı'nın kendisini arayarak Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur'un herkesi mesaiye çağırdığını bildirmesi üzerine Foça Deniz Üssü'ne gittiğini savundu.

Hazır, ne olduğunu anlamak için makamına çıktığı Çamur'un kendisine "gemilere yönelik tehlike var" anlamına gelen kırmızı alarm verildiğini söylediğini öne sürdü.

"Yaşar Çamur ile birlikte hareket edip, gemilere komuta ettikleri ve tüm gemileri açığa çıkararak karakol kurdukları" suçlamaları reddeden Hazır, şöyle konuştu:

"Gemiler Tuğamiral Yaşar Çamur'un emriyle limandan ayrılıp seyre kalktı. Karaburun önlerinde bekledikten sonra limana döndük. Cep telefonlarının toplatılması, uydu bağlantısının kesilmesi emri de benim değil, Çamur tarafından verilmiştir. Hatta limandan ayrılmadan önce televizyondaki haberleri görüp TCG Bodrum gemisinin birinci kaptanı Binbaşı Tolga Doğan'a da bu konuyu sorduğumda bana, 'gemilerin ve personelin emniyeti için Foça açıklarında beklendiğini' söyledi. Sıkıyönetim mesajlarını ilk defa iddianame bana ulaştığında gördüm. FETÖ'yle hiçbir bağlantım olmamıştır."

Mahkeme Başkanı'nın, telefonunda ByLock programı tespit edildiğini belirtmesi üzerine Hazır, "Böyle bir program kullanmadım ve yüklemedim. 'ByLock' diye bir şeyi ilk kez tutuklu olduğum Buca Cezaevinde öğrendim." yanıtını verdi.

İddianame

İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan bin 300 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

İddianamede, Fetullah Gülen'in "birinci" şüpheli olduğu 267 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltilmişti.

Daha sonra hazırlanan ek iddianameyle 3 kişinin daha dosyaya eklenmesiyle sanık sayısı 270'e yükselmişti.

Sanıklar arasında tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen, "Yurtta Sulh Konseyi"nce Manisa ve İzmir'de sözde "sıkıyönetim komutanı" ilan edilen tutuklu sanıklar Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ile Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez de bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bodrum İzmir Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title