Haberler

Telefon Dolandırıcılığı Hız Kesmiyor

Kastamonu’da iki kişi, telefon dolandırıcılığın kurbanı olurken, bir vatandaşta son anda ATM’den para yatırırken engellendi.

Kastamonu'da iki kişi, telefon dolandırıcılığın kurbanı olurken, bir vatandaşta son anda ATM'den para yatırırken engellendi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Harmancık Mahallesinde M.I., ATM önünde kendisini telefonla arayan N.E. isimli kişinin kamu görevlisi olarak tanıttıktan sonra yönlendirme sonucu bir bankanın ATM'sine giderek 2 bin 100 TL para yatırdı. O esnada ilçede devriye görevinde bulunan polis ekipleri, ATM önünde konuşan M.I.'yi fark ederek yanına gitti. M.I.'nin telefon dolandırıcılarına 2 bin 100 TL para yatırarak dolandırıldığını anlattı. Daha sonra M.I., polis ekiplerinin yardımıyla karakola giderek şikayette bulundu.

Ayrıca Kastamonu'nun İl merkezinde de DSİ Bölge Müdürlüğünde görevli iken emekli olan 70 yaşındaki H.K., kendisini telefonla arayan ve kamu görevlisi olarak tanıtan kişiye bir miktar para yatırarak dolandırıldı. Ailesinin durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri, bir bankanın ATM'sinin önünde H.K.'yi buldu. H.K., emniyet güçleri gelmeden bankanın ATM'sine verilen hesaba bir miktar para yatırdığını söyledi. Telefonla dolandırıldığını anlayan H.K., daha sonra karakola giderek şikayetçi oldu.

PARA YATIRMADAN POLİS ENGELLEDİ

Kastamonu'da polis ekipleri, ATM önünde para yatırmaya çalışan bir kişiyi, dolandırılmaktan son anda kurtardı.

Kastamonu'da bir bankanın ATM'si önünde para yatırmaya çalışan bir kişi, ailesinin Polis İmdat 155'yi arayarak verdikleri eşkal doğrultusunda MOBESE kamerası tarafından yeri belirlendi. Daha sonra polis ekipleri, telefonla verilen hesaba para yatırmaya çalışan kişinin yanına giderek para yatırmasına engel oldu. Telefon dolandırıcılarına para yatırmak isteyen kişi, Mobese'de görevli bir polis memurunun dikkati ile dolandırılmaktan son anda kurtarıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Harmancık Taşköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title