Haberler

Telefon Dolandırıcıları Tutuklandı

Samsun’da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin euro ve 900 dolar paralarını alan 2 telefon dolandırıcısı, Samsun polisinin takibi sonucu Ankara’ya kaçarken yakalanıp çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun'da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin euro ve 900 dolar paralarını alan 2 telefon dolandırıcısı, Samsun polisinin takibi sonucu Ankara'ya kaçarken yakalanıp çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Demirağ (48) ve Prof. Dr. Güzin Demirağ (47) çiftinin Samsun'un Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki evini dün sabah saat 09.20'de telefon dolandırıcıları aradı. Dolandırıcılar, evdeki bakıcı Şekibe K.'ye (56) kendilerini polis olarak tanıtıp banka soygunu ile ilgili operasyon yürüttüklerini söyleyerek, profesör çiftin cep telefonu numaralarını aldı. Prof. Dr. Mustafa Demirağ ve eşi Prof. Dr. Güzin Demirağ'ı cep telefonlarından arayıp dolandırmak isteyen kimliği belirsiz şahısların tuzağına düşmeyen çift, inanmayıp telefonu kapattı. Ancak dolandırıcılar, çiftin evini telefonla yeniden arayıp temizlikçi kadın Şekibe K.'ye karı-koca doktorların karakolda olduklarını ve ifade verdiklerini belirterek, evde bulunan altın ve paraları bir torbaya koyup Seyfi Demirsoy İlk ve Ortaokulu yanına getirmelerini istedi. Bakıcı kadın, evde bulunan yaklaşık 100 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve kişisel takılar ile 3 bin euro ve 900 dolar para bulunan torbayı saat 11.30 sıralarında okulun yanında polis zannettiği dolandırıcılara teslim etti. Kısa süre sonra dolandırıcılık olayı ortaya çıkınca doktor çift polise şikayette bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Barosu ekipleri olayla ilgili özel ekip kurdu ve güvenlik kameralarından da yola çıkarak dolandırıcıların para ve altınları teslim aldıkları okulun 200 metre yakınında bir taksiye bindiklerini tespit etti. MOBESE kayıtlarından önce taksinin plakası ve daha sonra gidiş istikameti takibe alındı. Taksinin Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otobüs Terminali'ne gittiğini tespit eden polis, daha sonra iz sürüp dolandırıcıların bir otobüs firmasından saat 13.30'da Ankara'ya bilet aldıklarını belirledi.

Otobüsün kaptanı ile telefon bağlantısı kuran Samsun polisi, dolandırıcılar Hamza S. (27) ve Çetin K.'yi (21) yolcu otobüsünün içinde Çorum çevre yolunda yakalattı. Yakalanan dolandırıcılar ile birlikte doktor çiftin altın ve paraları da ele geçirildi. Çetin K.'nin üzerinde Ömer S. adına üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu sahte kimlik bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda sorgulanan Hamza S. ve Çetin K., suçlarını itiraf ederek, kendilerinin yönlendirildiğini ve emanet alacaklarını söylediklerini iddia etti. Polisteki sorguları tamamlanan dolandırıcılar, "dolandırıcılık ve sahte kimlik kullanmak" suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Hamza S. ve Çetin K., savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atakum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title