Haberler

Telefon Dolandırıcıları Suçüstü Yakalandı

Iğdır'da telefonla dolandırıcılık yapan iki kişi, kandırdıkları vatandaşın gönderdiği 25 bin lirayı bankadan çektikleri sırada gözaltına alındı.

Iğdır'da telefonla kendilerini savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan iki kişi, kandırdıkları vatandaşın gönderdiği 25 bin lirayı bankadan çektikleri sırada yakalandı.

Alınan bilgiye göre, para çekmek için kentteki bir banka şubesine giden Mehmet B. (20) ve Burak G'nin (18) yüklü miktarda para çekmesinden ve hareketlerinden şüphelenen görevliler, durumu polise bildirdi.

İhbarı değerlendiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Dolandırıcılık Büro ekipleri, Uşak'tan banka hesabına parayı yatıran vatandaşın iletişim bilgilerine ulaştı.

Dolandırılan vatandaş ile irtibata geçen ekipler, şüphelilerin kendilerini savcı olarak tanıttıklarını öğrendi. Verilen bilgiler doğrultusunda bankaya giden ekipler, şüphelileri 25 bin lirayı çektikleri sırada gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin, çeşitli kentlerdeki vatandaşları arayarak kendilerini savcı olarak tanıttıklarını, bankada görevlilerinin kendilerini dolandırdığını söyleyerek operasyon düzenlemek için yardım istedikleri öğrenildi.

Operasyon kapsamında banka görevlilerinin yakalanacağını ifade eden dolandırıcıların yatırılan parayı operasyonun ardından iade edileceğini belirterek vatandaşları kandırdığı belirtildi.

Öte yandan gözaltı sırasında şüphelileri telefondan arayan bir vatandaşın da 45 bin lira para yatırmak için bankaya gittiği, telefonu açan polisin durumu izah etmesi üzerine parayı yatırmadığı öğrenildi.

Şüphelilerin bankadan çektiği 25 bin lira ise daha sonra dolandırılan vatandaşın hesabına gönderildi.

Çok sayıda kişiyi aynı yöntemle dolandırarak binlerce lira gelir elde ettiği belirlenen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürü Yüksel Babal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır çok sayıda vatandaşın bu şekilde dolandırıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız artık bu tür kişilere itibar göstermemeli. Hiçbir resmi kurum vatandaşı arayarak operasyon için para istemez. Bu tür kişilerle irtibata geçen vatandaşlarımız derhal bizlere ulaşmalı" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA / Yerel

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title