Haberler

Telefon Dolandırıcıları Hakkari'de İş Başında

Son günlerde Türkiye genelinde kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcıların Hakkari’de işbaşında oldukları öğrenildi.

Son günlerde Türkiye genelinde kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcıların Hakkari'de işbaşında oldukları öğrenildi.

Bugün itibarı ile Hakkari'de birçok ev ve GSM telefonlarından Hakkari'li vatandaşları arayan telefon dolandırıcıları Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde aradıklarını söyleyerek vatandaşlardan "Telefonunuz kimin adına kayıtlı, kredi kartınız var mı, varsa limiti ne kadar, en son kimlik bilgilerinizi nerede kullandınız, TC kimlik numaranızı verimisiniz" şeklinde sorular sorup vatandaşlardan kredi kartı bilgileri almaya çalıştıkları belirtildi. En son Hakkarihabertv.com'un sabit telefonununu arayarak Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, muhabirden telefon ve kredi kartı bilgilerini istedi. Hakkari emniyetinden böyle bir telefon gelmesinin mümkün olmadığını bilen muhabir dolandırıcıyı işyerine davet etti. Dolandırıcı bunun üzerine telefonu kapatmak zorunda kaldı. 155 polis imdat telefonunu arayan muhabir durumu kendilerine bildirdi. Bu gibi durumlarda vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen polis, vatandaşların kimlik ve kredi kartı bilgilerini kesinlikle kimseyle paylaşmaması uyarısında bulundu. Türkiye genelinde savcı, hakim ve emniyet mensupları olarak kendilerini tanıtan telefon dolandırıcılarının birçok kişiyi mağdur ettiklerini söylediler.

Bu konuda sürekli vatandaşı bilgilendirdiklerini belirten emniyet yetkilileri, defalarca da vatandaşın cep telefonlarına mesaj atarak kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade ettiler.

"DOLANDIRICILAR HAKKARİ'DE İŞ BAŞINDA"

Geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başaran telefon dolandırıcılarının özellikle son günlerde Hakkari ve ilçelerine yöneldikleri belirtildi. Bir süre önce de Hakkari'de birçok kişiyi ağlarına düşüren dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmaya çağıran yetkililer, dolandırıcıların cep telefonlarından aramaları halinde isi emniyet ve savcılığa acilen başvurulması gerektiğini ifade ettiler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

türkiye hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title