Haberler

Telefon Almak İsteyene Kasiyerler Anında Kredi Verebiliyor

Güncelleme:

Teknoloji marketleri, vadeli ürün almak isteyenler için kasiyerlerle kredi veriyor. Fiyatı 3 bin lira olan telefon için bankacı görmeden 15 bin TL kredi alabiliyorsunuz.

Kredi kartı taksitlerine getirilen kısıtlamalardan sonra ihtiyaç kredilerine yönelen tüketicilerin ihtiyaçlarını kolaylaştırmak isteyen teknoloji mağazaları kasiyer üzerinden kredi veriyorlar.

Fiyatı 2 bin 900 lira olan akıllı telefon için bankacı görmeden bir kalemde 15 bin TL kredi alabiliyorsunuz.

UYGULAMA YASAK AMA...

İstanbul'un gözde alış veriş merkezlerinden birinde akıllı cep telefonu satın almak istediğimizde satış elemanı ile yaşadığımız diyalog bankacılık kanunlarına göre kesinlikle yasak olan bir uygulamanın nasıl gerçekleştiğini ortaya koydu.

Bir ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunan banka müşterisinin normal bankacılık teamüllerine göre banka şubesinde bir bankacı ile gerçekleştirmesi gereken ihtiyaç kredisi sözleşmesi, bankacının görevini kasiyer yetkilendirilerek imzalatılıyor.

BANKACININ FARKI KALMADI

Kasiyerin imzalattığı sözleşme ile 12 veya 24 aya varan vadelerde banka kredisi alma işlemi bankacılık lisansı ile işlem yapan bankalar ile teknoloji marketleri arasındaki farkı yok ederken, sektörde bazı bankalar bu tür uygulamalarla haksız rekabete ve bankacılık kesimine yönelik olumsuz algının artmasına yol açıyorlar.

Bu arada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 3 Nisan 2015 itibarıyla ihtiyaç kredileri toplamındaki artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16.5 olduğunu açıkladı.

Kriz dönemlerinde bankaların sokaklarda açtıkları stantlarda kredi kartı pazarlaması ve vermesi olumsuz bir bankacılık olarak faaliyeti olarak tepki gösterilip eleştirilirken, sektöre getirilen kısıtlamalardan sonra ihtiyaç kredilerinin teknoloji marketlerinde kasiyer üzerinden verildiği bir noktaya geldi. Böylece bankacı ile market çalışanı arasında hiçbir fark kalmadı.

İşte olayı araştıran Milliyet muhabirinin yaşadıkları:

BİR DAKİKADA 15 BİN TL'YE ONAY

Mesajı attık, bir dakika sonra krediniz onaylandı mesajı geldi ve bankanın 0850... numarası ile arandık.

- Banka çalışanı: ...... ile mi görüşüyorum?

- Evet.

- Banka çalışanı: Bu konuşmalarımız hizmet kalitesinin arttırılması için kayıt altına alınıyor. Ben Suat. Kredi başvurunuz var. 15 bin liralık onaylandı.

- İyi de ben kredi başvurusunda bulunmadım. Telefon almak için .......'ya gittim.

- Banka çalışanı: Onlar bizim elemanımız...

- .........'da çalışanlar bankacı mı?

- Banka çalışanı: Evet...

- Faiz oranınız nedir?

- Banka çalışanı: 12 ay için 1.35.

- Ne kadar ödeyeceğim?

- Banka çalışanı: 3 bin lira için 1 yıl sonra 3 bin 335 lira ödeyeceksiniz. Kalan kredi miktarınızı da istediğiniz şubemizden gelip direkt bankamatik kartla alabilirsiniz...

KASİYERİN VERDİĞİ KARTLA İŞLEM

Ünlü bir teknoloji marketinde 2 bin 900 TL'ye satılan telefon için geçen diyalog:

- Satıcı: 9 ay taksitle alırsanız faiz yok.12 ay vade ile alırsanız banka kredisi ile almanız mümkün.

- Kredi nasıl olacak?

- Satıcı: Eğer .... banka kartınız varsa sizden peşin alacağız. Şifre verecegiz. O şifre ile banka size taksitlendirecek.

- 9 taksit normal fiyata alabiliyoruz.

- Satıcı: Evet.

- 12 ay vade nasıl olacak?

- Satıcı: (Bir .... bank yazılı bankamatik kart vererek)

TC NUMARANI YAZ........MESAJ AT

- Peki sözleşmeyi kiminle imzalayacağız, bankaya mi gideceğiz?

- Satıcı: Hayır bankaya gitmenize gerek yok bizim elemanlarımız size imzalatacak.

- İyi de siz bankacı değilsiniz ki cep telefonu satıcısınız. Nasıl bankacılık işlemi yaparsınız?

- Satıcı: Korkmayın birşey olmaz, bu mesajı gönderin...(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Milliyet İstanbul Memur Alışveriş Teknoloji Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

hakimmobilWeb@haberler.com:

Yaaa bizim insanlarımız da amma telefon meraklısı..cebinde parası yok..taksitle aldığı son model telefonla hava atar...görgusüzler....

12
1
yanıtYanıtla
eski mhp liMobil-ANDROID:

ondan sonra gecinemiyoruz diye bağırıp durun.

4
0
yanıtYanıtla
coşkun:

sözde tüketiciyi korumak için taksit kaldırıldı eskiden 3000 liralık telefon peşin fiyatına taksit yapıyordu artı bu taksitlendirmeyi herkes yapabildiği için rekabetten telefonun fiyatı 2500 lere iniyordu şimdi aynı telefona millet 3335 lira ödüyor al sana vatandaşı koruma banka ile büyük firmalara para kazandırma yasası

3
0
yanıtYanıtla
işin doğrusu:

bu telefonhava atması varken cok kışı kıredi ile kendını zora sokuyor ben samımıce fakulte mezunuyum ıkıncı el 20 tl aldım nokıa 5 gunde sarjı gıdıyor alo yeterlı buyuk projelere bakmak lazım nedır son model telefon yarışı bu gençlerde üretken çalışkan girişimci olmaları gerekirken

2
0
yanıtYanıtla
corci:

hemen bi ayfon 7 alalım o zaman

0
0
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

bankalar kredi vermiyor gitsem acaba teknosa verirmi ya

0
0
yanıtYanıtla
amedli:

sizde alın 3600 gecmediyi icin hacizde hemen yapılmaz sonra da uzlaşmaya gidersin sende hem bankayı hemde teknoloji firmasını yıka

0
0
yanıtYanıtla
Mark Lawrence:

Merhaba,      Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Biz muhtaç yardim ana amaci ile sertifikali akredite kredi borç verme sirketi vardir. Biz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title