Haberler

Telef Olan 22 Bin Tavuğunu Çukura Gömdü

Elazığ'da gece yarısı elektriklerin kesilmesi sonucu havasız kalan 22 bin tavuğun telef olduğu çiftliğin sahibi Hasan Yetimoğlu, geçim kaynağı tavuklarının leşlerini iş makinesiyle kazdırdığı çukura gömdü.

Elazığ'da gece yarısı elektriklerin kesilmesi sonucu havasız kalan 22 bin tavuğun telef olduğu çiftliğin sahibi Hasan Yetimoğlu, geçim kaynağı tavuklarının leşlerini iş makinesiyle kazdırdığı çukura gömdü.

Merkez Mollakendi Beldesi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen elektrik kesintisinden klimaların çalışmamasıyla havasızlıktan telef olan 22 bin tavuk, bugün kepçeyle kazılan çukura gömüldü. Çiftlik sahibi Hasan Yetimoğlu, bütün birikimini yatırdığı 45 ton beyaz eti kepçeyle toprağa gömerek üstünü kireçle kapattı.

Yetimoğlu, elektirik kesintisi sonucu tavukların telef olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim çiftliklerimiz normalde klimalıdır. Saat 02.00'de elektrikler kesildi. Biz biraz geç farkına vardık. Çiftliğe gelinceye kadar jeneratörü devreye soktuk ve kapıyı açtık. Tavuklardan hiç sağ kalan yoktu hepsi ölmüştü. Yani tavukların ölüm nedeni yüzde yüz havasızlıktan diyebiliriz. Oksijensizlikten tavukların tümü boğuldu. Her şey ortada işte göründüğü gibi. Kırk beş ton beyaz et işte görünüyor. Bunu anlatmamızın da bir anlamı yok artık. Benim oğlumla beraber bir de işçimiz var. Ben bir kamu kuruluşundan emekliyim. İmkanlarımızı zorlayarak biz bu çiftliği kurduk. Geçim kaynağımızdı bu çiftlik. Benim oğlum askerliğini yapmış işsiz güçsüzdür. Ben beş sene sağlıklı üretim yapsam bile bu zararı karşılamam söz konusu bile değil artık."

100 bin lira zararı olduğunu ifade eden Yetimoğlu, firmalara borcu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Yetkililere ben ne söyleyeyim? Bu yapılanı İsrail, Filistin'e bile yapmadı. TEDAŞ'ın bize yaptığı zulmü bütün dünya görsün, herkes görsün. Bundan sonra bizim arkadaşlarımız bu duruma düşmesinler. En azından bu işletme sahiplerine elektrik kesintisi yapılacağı zaman bildirilsin. Kesinti yapılacaksa programlı bir şekilde yapılsın. Kesintiler önceden işletme sahiplerine haber verilse herkes kendi tedbirini alır. Benim durumuma düşen olmaz inşallah, istemiyorum. Ama böyle devam ederse herkes bu duruma düşer. Allah kimseyi düşürmesin." - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mollakendi Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title