Haberler

Tekvandonun Messi'si" Yeni Başarılara Göz Dikti

Milli tekvandocu Tazegül: "Geçen yıl bir dizi talihsizliğin ardından düşüş yaşadım. Artık geçmişi bir kenara bırakarak yoğun bir çalışma temposuyla kendimi yeni başarılara hazırlıyorum" "Şimdi herkes benden söz istiyor.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Olimpiyat, dünya, Avrupa şampiyonlukları bulunan ve "Tekvandonun Messi'si" olarak tanınan Servet Tazegül, geçen yıl yaşadığı sakatlıkların ardından yeni başarılar elde edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Tazegül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoda Türkiye'nin olimpiyatlarda altın madalya kazanan tek sporcusu olma unvanını elinde bulundurduğunu hatırlatarak, bu başarısının üzerinden iki yıl geçmesine karşı hala bunun gururunu yaşadığını söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonu da olmasına rağmen Londra'da kazandığı olimpiyat madalyasının hayatında çok şeyi değiştirdiğini belirten Tazegül, "En önemlisi; artık daha fazla çalışmak zorunda olduğumu fark ediyorum. Çünkü zirvede kalmak çok zor ve bulunduğum bu konumu korumam gerekli. Onun dışında oldukça fazla tanınıyorum. Herkes durumumu soruyor. Ayrıca insanların yanıma gelerek 'Sen bizim gururumuzsun' deyip fotoğraf çektirmek istemesi de en güzeli" ifadesini kullandı.

Tazegül, olimpiyat şampiyonluğunun ardından bazı olumsuzluklar nedeniyle düşüş süreci yaşadığını, şimdi bunu bir kenara bırakıp yeniden yükselişe geçmeye çabaladığını vurguladı.

Olimpiyatlarda büyük başarılar kazanan sporcuların pek çoğunda bir dönem düşüşler görülebildiğine işaret eden Tazegül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl bir dizi talihsizliğin ardından düşüş yaşadım. Artık geçmişi bir kenara bırakarak yoğun bir çalışma temposuyla kendimi yeni başarılara hazırlıyorum. Mesela geçen yıl dünya şampiyonasında elim kırıldı ve ikinci turda elendim. Şimdi önümüzde, gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonası var. Ardından da Avrupa oyunları yapılacak. Öncelikli hedefim; oralarda inşallah en iyi şekilde ülkemi temsil etmek. Bunun sonrasında da 2016 Rio Olimpiyatları'nda yeniden ülkeme altın madalya kazandırmak."

Kazandığı olimpiyat şampiyonluğunun ardından Türkiye'de tekvandonun daha fazla ilgi gördüğünü anlatan Tazegül, bunda katkısı bulunmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu bildirdi.

"Dişimi sıktım, dövüştüm ve şampiyon oldum"

Servet Tazegül, yoğun kamp ve maç programları arasında, 7 Haziran'da Almanya'nın Fürth kentinde kendisi gibi tekvandocu olan Melda Akcan ile hayatını birleştirdiğini anımsatarak, evliliğin kendisine uğurlu geldiğine inandığını belirtti.

Eşinin, Almanya Milli Takımı adına mücadele ettiğini kaydeden Tazegül, "İkimiz de birbirimizi çok iyi anlıyoruz. 5 yaşından beri aynı salonda çalışıyoruz. İkimizin de yoğun çalışma programı var. Evlilik, hayatımı daha da düzene sokuyor. Her şeyin bundan sonra daha güzel gideceğine inanıyorum. Eşimin de büyük desteğini alıyorum" diye konuştu.

Tazegül, Londra Olimpiyatları'nın, kendisi için farklı anlamları olduğunu aktardı. Bu oyunlar öncesi annesinin vefat ettiğini hatırlatan Tazegül, "Çok üzgündüm. Bu nedenle dövüşmek de istemiyordum ancak anneme verdiğim söz de vardı; olimpiyat şampiyonu olacaktım. O yüzden olimpiyatlara katıldım. Dişimi sıktım, dövüştüm ve şampiyon oldum. Şampiyonluk anını unutamam. Şimdi herkes benden söz istiyor. Kimseye de söz vermiyorum. Karşılığında 'kısmet' diyorum. Çalışacağız, sonunda nasibimizde varsa kazanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Messi'nin, rakibini nasıl geçtiğini kimse bilmiyor"

Tazegül, özellikle son dönemde genç tekvandocular tarafından hakkında yapılan "Tekvandonun Messi'si" benzetmesinden onur duyduğunu anlattı.

Dövüş stilinin biraz karışık olduğunu ifade eden Tazegül, şunları kaydetti:

"Stilim nedeniyle dövüş sırasında beklenmedik, inanılmaz şeyler oluyor. Hatta milletin 'Şansa mı oluyor acaba?' dediği şeyler oluyor. Aynı hareketler tekrarlanınca da tabii izleyiciler farkına varıp 'Demek ki şansına değilmiş' diyor. Futbolda, Barcelona forması giyen Messi için de bunlar söyleniyor. Messi'nin, rakibini nasıl geçtiğini kimse bilmiyor. Beni de herhalde öyle görüyorlar. Estetik olarak göze hoş geldiği için bana da bu lakabı vermişler."

Türk tekvandosunda özellikle son dönemde yetenekli sporcular yetiştiğini dile getiren Tazegül, Türkiye'den yakın gelecekte yeni Servet Tazegüller, Bahri Tanrıkulular, Nur Tatarlar çıkacağına inandığını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Servet Tazegül Lionel Messi Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title