Haberler

Tekvandoda Son Kotalar Sahiplerini Buluyor

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, hafta sonu İstanbul'da yapılacak.

Avrupa Tekvando Federasyonu (ETU) ve Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilecek turnuva, WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Olimpiyatlar için Avrupa kıtasına verilen son kotaların sahiplerini bulacağı müsabakalarda, 46 ülkeden 64'ü kadın olmak üzere toplam 134 sporcu mücadele edecek.

Kadınlarda 49, +49, 67 ve +67, erkeklerde ise 58, 68, 80 ve +80 kilolarda finale çıkacak 16 tekvandocu, olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak.

Daha önce Servet Tazegül ve Nur Tatar'la Rio 2016 için kota elde eden Türk Milli Takımı'ndan turnuvada, +67 kiloda Nafia Kuş ve 80 kiloda Yunus Sarı kota mücadelesi verecek.

"Nafia Kuş ve Yunus Sarı'ya güveniyoruz"

WOW Kongre Merkezi'nde turnuva öncesi düzenlenen basın toplantısına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, ETU Başkanı Sakis Pragalos, ETU Genel Sekreteri Michael Fyzentzidis, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, organizasyonun komite direktörü Ali Sağırkaya ve milli sporcu Servet Tazegül katıldı.

Organizasyonun, Avrupa'da Rio 2016 için son durak olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Kıtamızdan olimpiyatlara gidiş bileti alacak tekvandocular, bu durakta belirlenecek. Biz de olimpiyata katılım sayımızı artırmak istiyoruz. Turnuvada tatamiye çıkacak Nafia Kuş ve Yunus Sarı, son derece başarılı ve güvendiğimiz sporcular. Kalan 2 kota hakkımızı da alarak, Türkiye'yi olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla temsil edeceğiz. Turnuvanın, sporun, kardeşlik ve dostluk ilkeleri çerçevesinde centilmence, saygıya dayalı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Sığınmacılara destek

Sporcu yarıştırmanın yanı sıra sosyal problemlerin çözümü için de gayret ettiklerini anlatan Şahin, daha önce sığınmacılar için başlattıkları sportif çalışmaları yerinde denetlemek ve daha büyük destek sağlamak adına yarın Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ve ETU yetkilileriyle Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kenti'ni ziyaret edeceklerini kaydetti.

Burada çocuklara spor malzemesi yardımında bulanacaklarını anlatan Şahin, "Oradaki sorunlarla ilgili toplantı yapacağız ve gelecekte neler yapabiliriz, fiziki şartları nasıl iyileştirebiliriz, bunları konuşacağız. Bu çalışmaların devamında da genç insanlara ulaşarak tekvandoyu geliştireceğiz" diye konuştu.

Pragalos: "Organizasyondan son derece eminiz"

ETU Başkanı Sakis Pragalos da Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu olay bizi ürkütmemeli. Burada başarılı bir organizasyon gerçekleşeceğinden son derece eminiz" ifadelerini kullandı.

Pragalos, WTF ile aldıkları karar doğrultusunda 3 göçmen sporcunun turnuvada mücadele edeceğini belirterek, "Bu turnuva, sporcuların olimpiyatlara katılabilmeleri için son fırsatları, o yüzden olağanüstü müsabakalar izleyeceğimizden eminim" şeklinde konuştu

Terörü lanetleyerek sözlerine başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Koç ise menfur olayların sporun önüne geçemeyeceğini, Avrupa'dan gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Ayak bileğinden ameliyat edilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül de dinlenme sürecinde olduğunu ifade ederek, "6 hafta sonra tatamiye döneceğim ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşabilmek için antrenmanlarımda elimden gelen gayreti göstereceğim. Turnuvada yarışacak Naifa ve Yunus'a başarılar diliyorum. Umarım güçlü bir ekip halinde sporcu arkadaşlarımla Rio'ya gideriz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Metin Şahin Yunus Sarı İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title