Haberler

Tekvandoda Şantaj İddiası Davası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Koordinatörü Gürsoy'un, Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Şahin ile Kamp Müdürü Açıkalın'ın gizlice kaydettiği konuşmalarını şantaj amaçlı kullandığı ve sonrasında bu konuşmaları basın toplantısında yayınladığı gerekçesiyle 18 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Koordinatörü Mustafa Gürsoy'un, Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ile Tekvando Milli Takım Kamp Müdürü Halit Metin Açıkalın'ın gizli olarak kaydettiği konuşmalarını şantaj amaçlı kullandığı ve sonrasında bu konuşmaları basın toplantısında yayınladığı gerekçesiyle 18 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mustafa Gürsoy ve avukatı Buğra Keskin ile müştekilerin avukatı Arif Yalçın katıldı.

Gürsoy, savunmasında, Büyükşehir Belediyesindeki görevinin yanı sıra milli tekvandocu olduğunu, müştekileri de bu yüzden tanıdığını ifade ederek, "Müşteki Ali Şahin, daha önce milli sporcumuz Yaprak Eriş'in aldığı ödüllerden kendisine pay verilmesini istedi. Buna hakkı olmadığını bildiğimiz için bu konuda aramızda şikayetler yaşandı. Ayrıca başka sporculardan da bu şekilde rüşvet istendiğinden, bu konudaki iddialarımızı ispat edebilmek adına Ali Şahin ile konuşmamızı telefonuma kaydettim. Bu konuda şikayetçi olduk" diye konuştu.

Gürsoy, şikayetleri üzerine yürütülen soruşturmanın hangi aşamada olduğunu bilmediğini söyleyerek, "suç kastının olmadığını" savundu.

Ali Şahin'e, "200 bin lira vermezsen ses kaydını yayınlarım" diye şantajda bulunduğu suçlamasını reddeden Gürsoy, şöyle devam etti:

"Yaklaşık on milli sporcuyla basın toplantısı yaparak, bu konuyu basınla paylaştım. Olayın üzerinden bir buçuk yıla yakın zaman geçti. Müştekiler şimdiye kadar niye şikayet etmediler de şimdi şikayetçi oldular? Davadan vazgeçmem konusunda birçok kişiyi de gönderdiler. Gerekirse tanık olarak dinletebilirim. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Gürsoy, avukatının sorusu üzerine, "Müştekilerin konuşmalarını kaydederken yanımda Ergin Doğan ve Yaprak Eriş de vardı. Bu kişiler benim telefonla kayıt yaptığımı biliyorlardı. Ayrıca ben daha önce rüşvet konusunu Spor Genel Müdürümüze söyleyince 'O zaman konuşmalarını kayda al, getir' demişti" iddialarında bulundu.

Müştekilerin avukatı Arif Yalçın, müvekkillerinin Konya'da talimatla alınan, davaya müdahillik talebinde bulundukları beyanlarına katıldıklarını ve sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi.

Hakim Hasan Akçam, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karademir'in de görüşü doğrultusunda Ali Şahin ve Halit Metin Açıkalın'ın davaya katılmalarına karar verdi.

Olayda adları geçen Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Genel Koordinatörü Ramazan Erçil ile Yaprak Eriş, Burcu Arıpişirici, Remzi Başakbuğday, İsmail Akkuş, Seyfullah Kim, Soner Pınarcı, Mevlüt Şahin ve Rukiye Yıldırım'ın tanık olarak dinlenmelerini kararlaştıran Akçam, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Gürsoy'un, kendi sporcusu Yaprak Eriş'in yurt dışındaki turnuvaya götürülmesi konusunda Ali Şahin'den talepte bulunduğu, Gürsoy'un, "Şahin'in, bunun karşılığında kendisinden rüşvet istediğini iddia ettiği" belirtildi. İddianamede, bunun üzerine Gürsoy'un, Şahin ve Açıkalın ile yaptığı konuşmaları rızaları dışında kaydettiği ifade edilirken, kaydın yayımlanmaması karşılığında Şahin'den 200 bin lira istediği, "paranın verilmemesi üzerine ses kayıtlarını 23 Eylül 2013'te düzenlediği basın toplantısı sırasında yayınladığı" bildirildi. İddianemede, Gürsoy'un "şantaj", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek" ve "kayda alınan konuşmaları yayınlamak" suçlarından 6 yıldan 18 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Gürsoy Ali Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title