Haberler

Tekvandoda Metin Şahin Yeniden Başkan

Türkiye Tekvando Federasyonunun seçimli olağan genel kuruluna tek aday olarak giren Metin Şahin, yeniden başkanlığa getirildi.

Türkiye Tekvando Federasyonunun seçimli olağan genel kuruluna tek aday olarak giren Metin Şahin, yeniden başkanlığa getirildi.

Ankara'daki Crowne Plaza Hotel'de gerçekleştirilen 4. Olağan ve 5. Mali Genel Kurulu'nda, 298 delegenin 214'ü oy kullandı.

Oyların 210'unu alan Şahin, bir kez daha 4 yıllık süre için başkanlık görevine seçildi. Dört oy ise geçersiz sayıldı.

Metin Şahin'in başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Oktay Duymaz, Yusuf Alperen Ayar, Ahmet Candan, İbrahim Uzun, Recep Temtek, Kemal Bilim, A. Ziya Yalçınkaya, Cemal Palamutçu, Zülküf Türkoğlu, Seyfullah Özdemir, Turgut Babuşçu, Zekeriya Tutar, Zafer Çoktan ve Mustafa Küçüker.

Divan başkanlığını Hatip Çopur'un yaptığı genel kurulda ayrıca faaliyet ve denetim raporları ibra edildi.

Öte yandan, zarfların unutulması üzerine oy verme işlemi yaklaşık yarım saat gecikmeli başladı.

Şahin, genel kurulda yaptığı konuşmada, en büyük motivasyon kaynaklarını kazanılan madalyaların oluşturduğunu söyledi.

Aile vurgusu yapan Şahin, "Bugüne kadar birçok başarıyı birlikte elde ettik. Önümüzdeki 4 yıl boyunca hedeflerimizi birlikte ortaya koyacağız. Katılımcı bir anlayışla bu hedeflere hep beraber yürüyeceğiz." dedi.

Şahin, 4 yıl boyunca tekvandoyu daha geniş kitleye yaymaya çalıştıklarını belirterek, "Tekvando Federasyonunu yeni gençlerin katılımıyla güçlendirmek için emek verdik. Bugün bu emeklerin karşılığı olarak farklı illerimizden sporcularımız, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ediyorlar." diye konuştu.

Gazetecilere de açıklamalarda bulunan Şahin, başarıların devam edeceğini dile getirerek, "Milletimiz bizim başarılarımıza alışık. Bizi hep başarılı görmek istiyorlar. İddialıyız, 2016'da bir madalya aldık ama 2020'de bunun sayısını çoğaltacağız. Bugünden çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Şahin, 24 Ekim'de yapılması planlanan genel kurulun, Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmesiyle ilgili ise " Hiçbir sıkıntı yok. Mevzuattan kaynaklanan bazı şeylerden dolayı seçim sadece uzadı. Mevzuattaki eksiklikler giderildi ve seçimimiz bugün yapıldı. Gayet katılımcı bir seçim oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Danıştay'ın spor federasyonlarıyla ilgili yüzde 15 imza şartının ve başkanlık ücretin kaldırılmasına dair kararının sorulması üzerine Şahin, "Bir sıkıntı yaratmaz. Çok fazla bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Tabii bu hukuksal bir süreç. Bu süreç neyi getirir, zamanla göreceğiz." cevabını verdi.

Kaynak: AA / Spor

Yusuf Alperen Metin Şahin Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title