Haberler

Tekstilkent Yönetim Kurulu'ndan Eski Yönetime Suç Duyurusu

Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Yılmaz, eski yönetimin idareyi kendilerine devretmediğini ve geçmişte yapılan işlere ilişkin evrakların incelenmemesi için teslim etmediklerini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Yılmaz, eski yönetimin idareyi kendilerine devretmediğini ve geçmişte yapılan işlere ilişkin evrakların incelenmemesi için teslim etmediklerini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Yılmaz, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, eski yönetimin idareyi kendilerine devretmediğini ve geçmişte yapılan işlere ilişkin evrakların incelenmemesi için teslim etmediklerini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Yılmaz dilekçede, "S.S. Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi'nin başkan yardımcısıyım. Yönetim kurulu olarak 2 Nisan 2015'te toplanıp yetkilileri belirledik ve yeni yönetimi oluşturduk" dedi.

Eski yönetimin evrakları kendilerine teslim etmediğini ve hukuksuz şekilde almalarını engellediğini iddia eden Yılmaz, dilekçesinde şunları anlattı:

"Ancak biz yetkili yönetim olmamıza rağmen yetkimiz ve bilgimiz dışında İstanbul Ticaret Sicili'ne Giyimkent şubesinden başvuru yapılmış. Bunu öğrenince yetki gaspının olduğunu düşünerek savcılığa suç duyurusunda bulunma zaruretini hissettik. Ayrıca yeni yönetime gerekli bilgi, belge ve evrakları eski yönetim teslim etmedi. Ayrıca hukuksuz bir şekilde almamızı engellemektedirler."

Dilekçede bu konuyla ilgili diğer yönetim kurulu üyelerinin de dinlenebileceğini aktaran Yılmaz, şikayetleriyle ilgili diğer delilleri de bilahare sunacaklarını ve eski yönetimden N.K, A.M. ve M.T'den şikayetçi olduklarını, bu konuda gereğinin yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak ise, Tekstilkent'te eski yönetim olarak 11 kişilik yönetim kurulu üyelerinin olduğunu belirterek, yönetimdeki 7 kişinin, başkan, başkan yardımcısı ve genel sekreterin haksız uygulamalar yaptığı gerekçesiyle yeni yönetim oluşturduklarını söyledi. Kulak, İstanbul Ticaret Odası'na başvurduklarını ve odanın başvurularını uygun görerek onayladığını ifade etti. Eski yönetimin kendilerini yönetim binasına sokmadığını söyleyen Kulak, geçmişe dair evrakların da incelemeleri için kendilerine teslim edilmediğini belirtti. Şikayetçi olduklarını söyleyen Kulak, adli ve emniyet yetkililerinin konunun gereğini yapmasını ve binlerce çalışanın mağduriyetini gidermesini istediklerini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title