Haberler

Tekstilde Grev Öncesi Son Uzlaşma Girişimleri

Teksif ile Tütsis, Perşembe Günü Anlaşmak İçin Son Kez Masaya Oturacak. Greve Başlamadan Tekrar Bir Araya Gelecek Olan Taraflar Uzlaşma Sağlanamayan Maddeleri Yeniden Ele Alacak.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile işveren sendikası TÜTSİS, grev aşamasına gelen toplu sözleşme sürecinde anlaşma umuduyla Perşembe günü son kez bir araya gelecek. Greve başlamadan tekrar bir araya gelecek olan taraflar uzlaşma sağlanamayan maddeleri yeniden ele alacak.

Tekstil sektöründe grev olup olmayacağı bu toplantının sonuçuna göre kesinlik kazanacak. Taraflar ikinci kez masaya oturma kararı alırken, uzlaşma sağlanamayan maddeler yeniden masaya yatırılacak.

-SIFIR İKRAMİYE TEKLİFİ KRİZE YOL AÇTI-

Daha önce taraflar teklifleri yeniden değerlendirmek için bir araya gelmişti. İşçi ve işveren sendikalarının tekliflerinde geri adım atmaması nedeniyle görüşmeler tıkanmıştı. Yeni tekliflerle masaya oturan TÜTSİS, tekliflerine mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerini de eklemişti. TÜTSİS, ilk altı ay sıfır, ikinci altı ay için yüzde 3 zam ve yeni işe girecekler için ise sıfır ikramiye teklif etmişti.

-20 FİRMA EYLÜL'DE GREVE GİDECEK-

Ücret ve ikramiye maddelerinde anlaşma sağlayamayan, TEKSİF 20 firmada greve gitme kararı almıştı. Grev kararı alınması üzerine tekstil işverenleri de lokavt ilan etmişti. Grev 11 firmada 10 Eylül'de, 9 firmada ise 24 Eylül'de başlayacak. Yaklaşık 12 bin tekstil işçisini ilgilendiren grevin yapılması halinde sektöre zararının 3 milyar dolar olması bekleniliyor.

-10 Eylül'de grev yapacak olan firmalar: Söktaş, Narin Tekstil, Yünsa, Levis, Saray Halı, Kasar ve Dual, Pisa Tekstil, Altınyıldız, Bahariye, Kordsa ve Vakko.

-24 Eylül'de greve başlayacak olan firmalar: İşbir Sentetik, Orta Anadolu Mensucat, Öztek Tekstil, Topkapı İplik Sanayi, Tekstüre Çorap Sanayi, Akın Tekstil, Edip iplik, Her Tekstil, Modital Sanayi (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title