Haberler

Tekstilciler, 19. Yıl Resepsiyonunda Buluştu

Güncelleme:


MTK'da gerçekleştirilen resepsiyona İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, İzmir Terziler Odası Başkanı Mevlüt Türün, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı ve MTK üyeleri ile Milletvekili adayları Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aytun Çıray katıldı.

20 bin kişiye istihdam

Resepsiyonda konuşan MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, bölgelerinde bine yakın işyerinde üretim yapıldığını, 20 bine yakın kişinin istihdam edildiğini söyledi. İzmir'in bir tepesinin 19 yılda bir sanayi bölgesine dönüştüğünü, binlerce eve ekmek götürdüğünü ifade eden Doğan, "19. Yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizde ev tekstili ve halı alt sektörü, organik tekstil, denimi ön plana çıkıyor. Bunun yanında hazır giyim üreticileri, kumaşcılar, nakışçılar, hazır giyim yan sanayicileri, konfeksiyon makine satıcıları ve konfeksiyon üretim yapan atölyeler bulunuyor. Tekstil sektörünün Türkiye'de en organize şekilde kümelendiği bir bölgeyiz. Bölgemizin yılda 100 milyon doların üzerinde ihracatı var" dedi.

Kadınlar meslek ve iş sahibi oluyor

Bölgelerinde Bornova Belediyesi ve muhtarlar işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri Mesleki Eğitim Merkezi ile evinde oturan kadınları önce meslek sonra da iş sahibi yaptıklarını açıklayan Doğan, sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını bu şekilde karşıladıklarını söyledi. Bölgelerinde hiç boş yerin olmadığını, tam kapasite ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Doğan, sanayicinin üzerindeki mali yüklerinde azaltılması gerektiğini söyledi.

İzmir ekonomisine büyük katkı

İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı 19 Yılını kutlayan MTK Sitesi'nin ekonomiye daha çok katkı sağlaması dileğinde bulundu. EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise MTK'nın sektörlerine büyük katkı sağlayan bir merkez olduğunu belirterek, her geçen gün bölgede üretilen ürünlerin de katma değerinin arttığını söyledi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise daha önce inşaatçılar çarşısı yapmak istediği bölgenin, MTK adıyla tekstil ve konfeksiyon sektörüne hizmet veren bir merkeze dönüştüğünü belirterek, İTO'nun birçok üyesinin burada faaliyet gösterdiğini ve ekonomiye önemli katkı sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Olgun Atilla Çanakçı Bornova İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title