Haberler

Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Tekstil Mühendisliği Eğitimi Konulu Toplantı Düzenledi

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, sektöre eğitim desteği için sendikaya kayıtlı işyerlerinde çalışan 25 bin kişinin ya da yöneticilerin eğitimiyle ilgili bir programı üniversitelerden satın alabileceklerini söyledi.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, sektöre eğitim desteği için sendikaya kayıtlı işyerlerinde çalışan 25 bin kişinin ya da yöneticilerin eğitimiyle ilgili bir programı üniversitelerden satın alabileceklerini söyledi.

TTSİS tarafından üniversite ve sanayi iş birliğine katkı sunmak amacıyla " Türkiye'de Tekstil Mühendisliği Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Yollarının Ortaya Konulması" başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantıda, tekstil mühendisliği eğitimindeki sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Etkinlikte konuşan Muharrem Kayhan, sendikanın meşguliyetleri ve görevi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Üyelerine yönelik ciddi eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını anlatan Kayhan, üyelerin verimliliğe yönelik aldığı eğitimleri maddi ve manevi olarak desteklediklerini kaydetti.

Tekstil konusunda referans noktası olma gibi bir iddialarının bulunduğunu vurgulayan Kayhan, üyelerinin sendikalı işçi sayısının 25 bin civarında olduğunu bildirdi. Kayhan, tüm ülkedeki tekstil çalışanları göz önüne alındığında bu büyük bir rakam olmasa da kendilerinin ciddi bir temsil gücü bulunduğunu dile getirdi.

Kayhan, ellerinde bulunan mali imkanları kullanma şartlarının daraltıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Fakat bizde geniş bir alan var, o da eğitim alanı. Biz eğitim alanında destek verebiliriz. Herhangi bir fakültede okuyan çocuğa burs veremeyiz, sponsorluğu sınırlı yapabiliriz ama bizim işyerlerimizdeki 25 bin kişinin ya da yöneticilerin eğitimi ile ilgili bir programı üniversitelerimizden satın alabiliriz. Burası mali imkanları olan bir yer fakat harcama imkanı yasa ile sınırlı. Dolayısıyla burada bizim vermeye hazır olduğumuz destekler söylediğim çerçeveye oturtulmasıyla mümkün."

"Destek için yaratıcılığınıza ihtiyacımız var"

"Bizim kanuni ve prensipler açısından bir çerçevemiz var, size destek olabilmek için sizin yaratıcılığınıza ihtiyacımız var" diyen Kayhan, bu koşulla her türlü desteği verebileceklerine vurgu yaptı.

Türkiye'de bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin tekstil mühendisliği bölüm başkanlarından oluşan Tekstil Mühendisliği Bölümleri Konseyi (TMBK) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu da bu tarz bir toplantının ilk defa gerçekleştirildiğine işaret etti.

Kadoğlu, Türkiye'de çok büyük bir tekstil ve hazır giyim sektörü olduğunu vurgulayarak, şu an 2 tanesi henüz öğrenci almaya başlamamış 17 Tekstil Mühendisliği bölümünün bulunduğunu, amaçlarının mezun olan mühendisleri en iyi şekilde yetiştirerek sanayiciye kazandırmak ve Ar-Ge hizmetleri ile bilgi üretmek olduğunu söyledi.

Bunları yaparken birtakım engelleri aşmak için motivasyona ve yardımcı enstrümanlara ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kadoğlu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar karşımıza çıkan sorunlardan çözebildiklerimiz olduğu kadar çözemediklerimiz de var. Sektörümüzün desteğine ihtiyaç duyduğumuz hususlar var. Bunları dile getirmek ve sektörün de bizlerden beklentilerini öğrenip kendimizi yeniden organize etmeyi istiyoruz. Toplantı kapsamında sektör ve üniversiteler adına yararlı sonuçlar çıkacağını umut ediyorum."

Sütçü İmam Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yasemin Korkmaz da yaptığı sunumda gençlerin tekstil mühendisliğine olan ilgilerinin azalması ve bölümlerin giriş puanlarında yaşanan düşüşe ilişkin verileri paylaşarak, yapılması gerekenlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Muharrem Kayhan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title