Haberler

Tekstil Sanayicilerinden Türk Kızılayı'na Kan Bağışı

Tekstil üretimi ve ihracatı alanında Türkiye'nin önde gelen birlik ve dernekleri, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Tekstil üretimi ve ihracatı alanında Türkiye'nin önde gelen birlik ve dernekleri, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'nde Türk Kızılayı'nın kan bağışı çağrısına yönelik kan bağışı organizasyonu gerçekleştirildi.

"Şimdi Kan Bekleyenlere Can Verme Zamanı" sloganıyla düzenlenen etkinlikte İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB), Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD), Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD), Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD), Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) temsilcileri kan verdi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, kan bağışının kampanya haline getirilip tüm sektörde, fabrikalarda ve üretim yapılan tesislerde yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Burada verdiğimiz kanlarla bir nebze de olsa katkımız olacaksa bu bizim için büyük bir mutluluk." dedi.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de "Bu ülke için can verenlerin yanında, bizler de bugün bu ülkeye kan vermek için bir araya geldik. Sektörün bütün bileşenleri olarak, bu ülkeye üretimle verdiğimiz hizmet kadar kanımız da feda olsun." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ise Türk Kızılayı'nın kan stoklarının belli bir seviyenin altına düşmesinin herkesi üzdüğünü ifade etti.

Tan, "Sürekli olarak bu kampanyalar, kampanya olmasa da sorumluluk bilinciyle kan bağışlarının devam etmesi en büyük dileğimiz. Hem sağlık hem ülke hem de gerekli yerlere ulaşması açısından kan vermek gerekir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ticaret Kompleksi Türk Kızılayı Yenibosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title