Haberler

Tekstil Devi Seven Hill Resmen Battı

Güncelleme:

Hazır giyim sektörünün önemli isimlerinden Seven Hill hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Şirketin varlıklarının 80 milyon liralık borcunu karşılamaya yetmediği ifade ediliyor.

Kendi markasını yaratmak üzere 1990'lı yılların sonunda yola çıkan Hüseyin Özbek'in kurduğu Seven Hill özellikle krizli dönemlerde büyümesini sürdürdü. Marka, Türkiye genelinde 80'i aşkın mağaza ve yüzlerce çalışana ulaştı. Ancak iki yıl önce mali yapısı bozulan Seven Hill "Beş Yıldız Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret A.Ş. ve Özbek Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş." için iflas erteleme başvurusu yapıldı.

KAYYUM DA KURTARAMADI

Dosyaya bakan Bakırköy Ticaret Mahkemesi 13 Eylül 2013'te şirketleri iflas erteleme kapsamına aldı. Bu kararla şirketler alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme şirketlerin yönetimine kayyum atadı. İflas erteleme süreci devam ederken karar temyiz edildi. Yargıtay her iki şirket için verilen iflas erteleme kararını bozdu. Şirket avukatlarının yaptığı süre uzatım talebi ise reddedildi. Kayyum heyeti de şirketin geleceği ile ilgili olumlu bir tablo ortaya koyamayınca şirketin iflası gündeme geldi.

İKİ ŞİRKET İÇİN DE İFLAS KARARI

Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz 22 Nisan günü Beş Yıldız Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret A.Ş. ve Özbek Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. hakkında iflasına karar verdi. Verilen bu karar ile birlikte şirket için tasfiye süreci de başlamış oldu. Tasfiye işlemleri için dosya Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü'ne gönderildi.

HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

Beş Yıldız Tekstil ve Özbek Tekstil Konfeksiyon'un ortaklarından baba Bektaş Özbek, bir şirketin yaptığı icra takibi sonrası banka hesaplarının bloke edilmesi nedeni ile intihar girişiminde bulunmuştu. Özbek, hesaplara bloke konulması nedeni ile çalışanların ücretini ödeyemez duruma düştüğünü, anılan eylemi bu yüzden gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

SEYYAR SATICILIKTAN BAŞLADI

Seven Hill markası her ne kadar Özbek Ailesi'nin ikinci kuşak temsilcileri tarafından büyütülse de sürecin başında kumaş tüccarı baba Bektaş Özbek'in çalışmaları belirgin bir iz taşıyor. Adana'da eşek sırtında seyyar satıcılık yaparak işe başlayan Bektaş Özbek, 1979'da İstanbul'da kurduğu tekstil firması ile kumaş ticaretine başladı. Baba Özbek 1997 yılına gelindiğinde ise iki çocuğu ile Seven Hill markasının bünyesinde olduğu 42 milyon TL sermayeli Beş Yıldız Tekstil'i kurdu. Özbek Ailesi 2003 yılında ise Özbek Tekstil Konfeksiyon'u kurdu. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hüseyin Özbek Bakırköy Türkiye Eylül Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (59)

alp:

afedersiniz ama biyerinizde bişey çıksa ak partiden bileceksiniz bu kadar da olmaz

41
31
yanıtYanıtla
sloganmobilWeb@haberler.com:

Akp yapar yandas olmayan batar

38
16
yanıtYanıtla
fifici...Mobil-ANDROID:

herkes konuşur , akp batar :-)

25
23
yanıtYanıtla
34:

bu vergi oranları ile batmayan şirkete helal olsun

41
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

Akp li olmayanin yasama sansi yok artik. Devlet birsekilde magdur ediyor.

30
13
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Sorun yok yabancı hayranı akp israilden bir firma bulur gelir onlara burda yer verir zengin eder böylece helallik almış olur

25
17
yanıtYanıtla
MEZOPOTAMYALImobilWeb@haberler.com:

Olsun akp yol yapiyor....

29
12
yanıtYanıtla
akp hep akp:

herhes konuşur akp çalar çırpar batırır yaşasın hırsızlar arsızlar

18
23
yanıtYanıtla
burdurlu:

AVM şirketleri batmaya mahkumdur. Küçük esnaf krizde bir şekilde ayakta kalmaya çalışır. Evine az ekmek götürür kanaat eder. Ama bu AVM firmalarının cirosu  düştüğü zaman kıyamet kopar. AVM'' leri bu ülkeye sokan AKP! Bu mağazaları pazar günleri kapatın. Hem orada çalışanlar insan gibi tatilini yapsın, hem de gençlik pazar gününü sosyal aktiviteye ayırsın. Hafta içi dizilerde gördüğünüz herşey haftasonu AVM lerde satılıyor. Bu kadar rezilliğe ne gerek var? SEN ESNAFINA SAHİP ÇIKMAZSAN, BU BÜYÜK DEDİĞİNİZ FİRMALAR DA BATARKEN BİR ÇOK ŞEYİ YANINDA GÖTÜRECEK. HAYIRLI OLSUN YENİ TÜRKİYE!

26
14
yanıtYanıtla
zıkkımmobilWeb@haberler.com:

Ülke akp ile devam ederse batacak

16
22
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title