Haberler

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Türkkan: "Kadınlar Hem Anne Hem Emekçidir"

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, kadınların hem anne hem de emekçi olduğunu söyledi.

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Türkkan, Türkiye'de kadın erkek eşitliğinden sıkça söz edildiğini ancak kadınlara gereken değerin verilmediğini öne sürerek, "Kadınlar toplumun aynasıdır. Onlar yeri geldiğinde anneliklerinin yanı sıra çocuklarına babalıkta yapmaktadır. Özellikle Türk kadınları diğer dünya kadınlarına göre çok daha vefalı ve bir o kadar da çalışkandır. Günümüzde her iş kolunda çalışan kadınlarımızın nedenli başarılı olduklarını görmekteyiz. Bu nedenle çalışan kadınlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda yetkili makamlar gerekeni yapmalıdır" dedi.

Kadınların hem anne hem de emekçi olduğunu söyleyen Türkkan, "Günümüz dünyasında kadınlarımız hem anne hem de birer emekçidir. Kadın erkek eşitliğinden söz edenler, kadının bir anne olduğunu göz ardı ederek çalışma saatlerini indirmemektedir. Oysa kadın hem evde işçi hem de çalışma hayatında emekçidir. Bu nedenle çalışan kadınlarımız çalıştıkları özel ya da kamu görevlerinde her ne işte görev yapıyor olurlarsa olsun günlük çalışma saatleri 6 saate indirilmelidir. Her alanda başarılı olan kadınlar ülke kalkınmasında da önemli üretim ve katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla kadınlarımızın iş yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalı ve onlara hak ettikleri değer verilmeli. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlu olsun" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title