Haberler

Tekrar) Gümüşhane Tanıtım Günleri Başladı

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından Gümüşhane Valiliği’nin himayesinde Gümüşhane’nin tanıtımı amacıyla organize edilen ‘2015 Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından Gümüşhane Valiliği'nin himayesinde Gümüşhane'nin tanıtımı amacıyla organize edilen '2015 Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Fikri Işık, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Feramuz Üstün, Kemalettin Aydın, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ankara'da yaşayan Gümüşhanelilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde bir konuşan Bakan Işık, konuşmasına Malatya'da uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Bakan Işık, "Bizim medeniyet değerlerimizin her yönüyle en güçlü, en yoğun yaşandığı yurt köşelerinden biri hiç kuşkusuz Gümüşhane'miz. Bizi biz yapan değerler en güzel şekilde Gümüşhane'de hayat bulur. İnsana saygı, çevreye saygı, başkalarının hukukunu gözetme, koruma, başkaları için fedakarlık yapma, hatta başkaları için kendini feda etme özellikleri en güzel Gümüşhane insanında kendini bulur. Gümüşhane insanı öyle bir insandır ki bizi biz yapan değerler uğruna gözünü kırpmadan canını verir" diye konuştu.

"BİZ DOĞDUĞUMUZ YERLE DOYDUĞUMUZ YER ARASINDA DEMEK Kİ İKİSİNİ DE ÇOK BENİMSEMİŞİZ Kİ ARADA KARIŞABİLİYOR"

Bakan Işık'ın konuşmasında yanlışlıkla "Hani İstanbul için derler ya 'taşı toprağı altın' aslında taşı toprağı altın olan birinci il Kocaeli" ifadesini kullanması gülüşmelere neden oldu. Bunun üzerine Işık, şunları kaydetti:

"Şimdi derler ya memleketin neresi? Birkaç cevap verirler. Bir tanesi daha evlenmedim. Bir tanesi doğduğun yer mi doyduğun yer mi? Dolayısıyla biz doğduğumuz yerle doyduğumuz yer arasında demek ki ikisini de çok benimsemişiz ki arada karışabiliyor. Hakikaten taşı da toprağı da altın olan, gümüş olan il Gümüşhane ama Gümüşhane'nin bundan çok daha önemli bir özelliği var. Gümüşhane'nin insanı altından da gümüşten de daha kıymetlidir, daha değerlidir."

Şuana kadar gittiği hiçbir yerde bir tek Gümüşhaneli ile ilgili olumsuz bir cümle duymadığını, övgü dolu sözler duyduğunu ifade eden Işık, "Gümüşhane'nin tanıtımını en güzel yapan hayatının bir döneminde Gümüşhane'de yaşayan ama Gümüşhaneli olmayan başta kamu görevlisi olmak üzere diğer Gümüşhane'yi sayan hemşehrilerimizdir" dedi.

Her dönemde Gümüşhane'nin büyük hizmetler alması için büyük gayretler gösterildiğini ve 'sadece AK Parti iktidarı çok büyük katkı gösterdi de diğerleri yan gelip yattı' demenin haksızlık olduğunu ifade etti.

"ŞİMDİ ONUN ÇOK DAHA ALTINDA 12 BİN METRE UZUNLUĞUNDA YENİ TÜNELİ İHALE ETTİK, YAKINDA İHALE SONUÇLANACAK"

Zigana Tüneli'nin şuandaki yerini rahmetli Turgut Özal'ın yaptığını hatırlatan Işık, "Şimdi onun çok daha altında 12 bin metre uzunluğunda yeni tüneli ihale ettik. Yakında ihale sonuçlanacak. Gümüşhane'den Trabzon Havaalanı 45 dakikaya düşecek. Sadece Gümüşhane'nin ödediği 100 yıllık vergi zannediyorum Zigana Tüneli'ni yapmaya yetmez. Elbette eksiklerimiz olacak. Şu anda bir 8 kilometre kaplanmamış yolumuz kaldı. Onun da ihalesi 26 Mart'ta yapılacak, o da tamamlanacak" şeklinde konuştu.

"KENDİ MEMLEKETİM OLDU İÇİN DE GÜMÜŞHANE'DE İSTİHDAMI ARTIRACAK BAZI ÇALIŞMALAR YAPALIM DİYE DÜĞMEYE BASTIK"

Her bakanın kendi memleketi için bir şeyler yapmak istediğini kaydeden Işık, şöyle konuştu:

"Kendi memleketim olduğu için de Gümüşhane'de istihdamı artıracak bazı çalışmalar yapalım diye düğmeye bastık. Gümüşhane'mizin üretim açısından en değerli ürünü nedir şuanda? Pestil köme. Gelin bir birlik kurun. Size biz destek verelim. Sadece Türkiye değil, bütün dünyaya satın. Arkadaşlarımızı bir araya getirmek mümkün olmadı. Artık devlet fabrika yapmıyor. Artık devlet fabrika yapanları teşvik ediyor. Şuanda Gümüşhane'de organize sanayi bölgemiz var, yerimiz var. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmek için farklı bir vesile olsun. Kendimize haksızlık etmek yerine şehrimize daha fazla hizmete odaklanalım. Şehrimize daha fazla yatırım çekmek için, daha fazla üretim için istihdam için birlikte el ele gönül gönüle verelim ve Gümüşhane'yi çok daha iyi bir yere getirelim. Ankara'da yaşayan Türkiye'nin her bir çiçeğinin Gümüşhane'nin dağındaki çiçeği de tanımasını istiyorum. Her bir renginin Türkiye'nin asil renklerinden olan Gümüşhane'yi tanımasını istiyorum."

"BİZ İLİMİZ ADINA YAPACAĞIMIZ ŞEYLERDEN DOLAYI HEP BERABER BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BİR ŞEYİ BAŞARIRSAK MUTLU OLURUZ"

Milletvekili Üstün ise, "Biz ilimiz adına yapacağımız şeylerden dolayı hep beraber birlik beraberlik içerisinde bir şeyi başarırsak mutlu oluruz. Bugün burada Kelkit'in, Şiran'ın, Köse'nin güzelliklerini 4 gün içerisinde Ankara'da yaşayan ve burayı ziyaret edecek bazen yüz binlerce insan, ilimizi tanıtmakta eğer bir katkısı olacaksa bundan dolayı biz de emeğimizin karşılığını almış olacağız. Eksiklerimizin olmadığını iddia etme imkanımız yoktur. Şunu ben biliyorum. Burada bütün siyasi partilerden arkadaşlarımız var. 2002'den önceyi çok iyi hatırlarım. Esnaf eylemlerini biliriz. Doların bir günde 3 katına 4 katına çıktığını biliriz. Neler yaşadığını bu ülkenin ne badireler atlattığını biliriz. İnsanlar elindekinin her zaman bir model üstüne taliptir. Bunu biliriz. Yapılanların daha iyisini yapmak zorundayız. Bunun için işimiz bitmemiştir. Bu ülke istikrarını sürdürdüğü müddetçe gelecekte dünyanın sayılı 10 ekonomisi arasına girecektir" diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin eksiklerinin olduğunu ve bunların dile getirilmediğini belirterek, "Gümüşhaneli yeterli desteği almıyor. Gümüşhane'de bugün 50 kişinin çalıştığı 20 tane iş yeri yok. Gümüşhaneliler göç ediyor. Gümüşhane hak ettiği yatırımı almıyor. Bunun sebebi de sürekli yapılanlarla yetinen bunun hesabını sormayan güç odaklarıdır. Mevcutla yetinmek gerilemek geride kalmak demektir" ifadelerini kullandı.

"GÜMÜŞHANEMİZİN YEREL DEĞERLERLERİNİN ANKARA'NIN, TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN GELEN İNSANLARA SUNMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜZELLİK VE ORGANİZASYON"

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan Işık ve beraberindekiler tanıtım günündeki stantları gezerek, yöresel yemeklerin tadına baktılar. Stantları gezerken Işık, şöyle konuştu:

"Yurdumuzun her bir köşesi son derece zengin bir kültüre sahip. Hangi köşesini gezerseniz gezin bir tarih, kültür ve medeniyet fışkırıyor. Bu köşelerden bir tanesi de Gümüşhane. Gümüşhane, bizim yerel kültürümüzle milli kültürümüzün son derece ahenkli bir şekilde birleştiren bir şehrimiz. Bende Gümüşhane doğumlu, Gümüşhane de çocukluk yılları geçmiş birisi olarak, tabi Gümüşhanemizin tanıtım günlerinde burada olmak hakikaten benim için ayrı bir gurur. Gümüşhanemizin yerel değerlerlerinin Ankara'nın, Türkiye'nin her yerinden gelen insanlara sunması çok önemli bir güzellik ve organizasyon. Burada bulunmaktan gerçekten mutluyum. Gümüşhane'nin pestiliyle, kümesiyle, kuşburnuyla, gümüş ve altın işçiliğiyle, çok kaliteli insan kaynağıyla ülkemizin önemli köşelerinden biri olması bizi çok mutlu ediyor. Gümüşhane'nin mutfağı da epey zengin bir mutfak. Gümüşhaneli olduğumuz için çok zaman bu yemekler bizim mutfağımızda var. Uzun zamandır yemediğimiz bazı yöresel 'Bişi' gibi bayağı zaman olmuştu yemeyeli, yöresel yemeklerde burada tatmış olduk, çok hoş gerçekten güzel. Biraz nostalji de oluyor bizim için."

Bakan Işık, teyzesinin kızının Gümüşhane'den yaparak gönderdiği keteyi gazetecilere de ikram etti. Gümüşhane Tanıtım Günleri, 1 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Valiliği Fikri Işık Akm Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title