Haberler

Tekrar Bakan Kılıç: Bulguları Kamuoyu ile Paylaşacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'da yıkılın atlama kulelerinde incelemede bulundu. Bakan, yıkımla ilgili olarak hukuki ve idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sabah saatlerinde Ankara'dan Erzurum'a geldi. Kılıç, Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü törenlerine katılmak için İran'dan Türkiye'ye dönen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i karşıladı. Kılıç, daha sonra 15 Temmuz'da heyelanda yıkılan kayakla atlama kulelerinde ve pistlerinde incelemelerde bulundu. Bakanın incelemesinde, kuleleri yapan şirketin sahibi Ahmet Sarıdağ da hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, incelemelerin ardından Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin altında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bilimsel araştırmalar ve incelemeler sonucunda elde edilecek verilerin şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılacağını vurgulayan Kılıç, "İki tane büyük kule olarak tabir ettiğimiz kulelerde bir sorun görünmüyor. Ama dediğim gibi bu, şu andaki bilgiler. Yani bu yapılan bilimsel araştırmalardan sonra, bununla ilgili herhangi bir farklı bir bulgu olursa bunu da paylaşacağız. Şu anda gördüğümüz kadarıyla büyük kulelerin altındaki pist ve antrenman kulelerinin bulunduğu noktadaki, hem antrenman kulelerinde hem de pistte zararlar var. Tabi şu her şekilde bilinmelidir ki bizim buradaki çalışmalarımız son derece bilimsel olarak devam ediyor, açık devam ediyor ve şeffaf devam ediyor. Biz buradan elde edeceğimiz bulguları kamuoyu ile paylaşacağız. Ama şunu da özellikle rica ediyorum: Şu anda elimizdeki olmayan veriler üzerinde veya olmayan bilgilerle herhangi bir şekilde spekülasyon yaparak, tam bilimsel veri elde edilmemiş olarak bir takım açıklamalar yapmaktan da lütfen kaçınalım. Çünkü bu konuyu farklı bir noktaya çekebilir, doğru olmayan bir noktaya götürebilir." diye konuştu.

Sorumluların bulunacağını vurgulayan Kılıç, idari çalışmanın yanında yargı sürecinin de başladığını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, atlama kulelerinin akıbetiyle ilgili şunları söyledi: "Biz elde edeceğimiz bilimsel veriler doğrultusunda hareket edeceğiz. Yani bu şu anlama geliyor; eğer elimize gelecek olan bilgiler buradaki tesisin alınması gereken bir takım önlemler varsa ise onların alınmasıyla beraber bu tesis tekrar çalışabilir ve güvenli bir hale gelecek durumda ise o zaman biz buradaki tesisimizi tekrar hayata geçireceğiz. "

Kurumlarla koordineli çalıştıklarını, elde edilen verilerin kendilerine düzgün bir şekilde iletildiğini anlatan Kılıç, "Yabancı bir firma buradaki proje ile alakalı çalışmıştır. Zemin etütleri de Türkiye'de yapılmıştır. Bu bilgiyi verdikten sonra ben burada durmak zorundayım. Neden? Dediğim gibi, hukuki süreç devam ediyor ve idari süreç devam ediyor." dedi.


Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title