Haberler

    Teknopark İstanbul Tarihi Bir Adım Atıyor

    Güncelleme:

    Teknopark İstanbul, 2016 yılında gerçekleştirilecek olan 33'üncü IASP Dünya Teknoparklar Kongresi'ne Türkiye adına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    Türkiye her ne kadar teknolojiye yatırıp yapmıyormuş ve sürekli bir tüketim halindeymiş gibi görünse de o perdenin arkasında gizli kahramanlar çalışmalarına devam ediyor…

    Türkiye'nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığında Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın hemen yanında kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul, 2016 yılında gerçekleştirilecek olan 33'üncü IASP Dünya Teknoparklar Kongresi'ne Türkiye adına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    Hem teknoloji hem de turizm anlamında ülkemize büyük katkı sağlayacak olan Teknopark İstanbul'un bu girişimi ve bu alandaki çalışmaları son hızıyla devam ediyor.  Teknopark İstanbul'un üç resmi adaydan biri olduğu organizasyonda, Rusya'dan Skolkovo-MTU-Strogino üçlü girişimi ve Hollanda'nın Utrecht Bilim Parkı da yarışıyor. Teknoloji üretimi ve bilimsel çalışmaların ülkemizde hızlanabilmesi ve gereken desteği bulması adına oldukça önemli olan bu yarışta Teknopark İstanbul hazırlamış olduğu tanıtım filmi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

    21 Ekim 2014 tarihinde Katar'ın Doha kentinde gerçekleştirilecek olan adayların oylamalarından sonra Teknopark İstanbul yöneticilerinden mutlu haberi beklerken dilerseniz şimdi bu kongre'nin Türkiye'de gerçekleşmesi neden bu kadar önemli kısaca açıklıyalım…

    Teknopark İstanbul'un 2016 yılında bu dev organizasyona evsahipliği yapması durumunda, dünyanın 70 ayrı ülkesinden 350'yi aşkın teknopark yöneticisi ile beraberindeki araştırmacılar, akademisyenler, sanayiciler ve girişim sermayedarları İstanbul'u ziyaret edecek olup; Türkiye'deki teknoloji firmalarının uluslararası platformda kendilerini gösterebilecekleri yeni bir mecra daha oluşturulmuş olacak. Bu sebeple kaçırılmaması gereken bu fırsatta sizin de bir tuzunuz olmasını istiyorsanız   dijital ve sosyal medya platformlarında yapacağınız #IASP2016bids ve #VoteForIstanbul hashtag'i ile paylaşımlar Teknopark İstanbul'un sosyal mecralarda ve rakiplerine karşı bir adım öne çıkmasını sağlayacak ince bir detay.

    Şimdi Teknopark İstanbul'un bu önemli yarış için hazırladığı ve rakiplerini oldukça terleten o video ile sizleri baş başa bırakıyor ve yukarıda paylaştığımız hashtag'lerle desteğinizi esirgememenizi diliyoruz…

    The post Teknopark İstanbul'dan Tarihi Adım! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Sabiha Gökçen Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title