Haberler

Teknoloji ile Eğitimi Yan Yana Getiren Yeni Bir Ürün

Teknolojide Ulaşılan Yenilikleri Eğitim Alanına Aktararak Kesintisiz ve İhtiyaca Göre Bir Eğitim Olanağı Yaratabilmek Amacıyla Hazırlanan 'Uğurlu Evim Eğitim Paketi' İlköğretim ve Lise Öğrencilerine, Haftanın Yedi Günü, Günün Her Saatinde Sanal Ortamda Eğitim Görme Olanağı Sağlıyor

Teknolojide ulaşılan yenilikleri eğitim alanına aktararak kesintisiz ve ihtiyaca göre bir eğitim olanağı yaratabilmek amacıyla hazırlanan 'Uğurlu Evim Eğitim Paketi' ilköğretim ve lise öğrencilerine, haftanın yedi günü, günün her saatinde sanal ortamda eğitim görme olanağı sağlıyor.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının öncülüğünde TTNET, Avea ve Sebit şirketlerinin işbirliğiyle geliştirilen Uğurlu Evim Eğitim Paketi Projesi, Antalya Dedeman Otelde düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Paketle internet üzerinden sesli ve görsel ders anlatımlarının yanı sıra canlı eğitimler ve rehberlik hizmetleri de verilebiliyor. Projede Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Kolejlerindeki yüzlerce öğretmen ve rehberlik uzmanı görev alıyor. Projede, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik 'Uğurlu Vitamin' ve 'Uğurlu Vitamin Canlı Ders' olmak üzere iki ayrı eğitim paketi yer alıyor.

Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, projenin, iki yıl süren yoğun çalışma sonucu hazırlandığını ve Türk eğitim sisteminde bir devrim niteliği taşıdığını söyledi. Bir ülkenin gelişmişlik göstergesinin ekonomik büyüklük değil, doğrudan yetişmiş eğitimli insan gücü olduğunu anımsatan Kaya, bunun için eğitimde fırsat eşitliğinin büyük önem taşıdığını, bunu sağlayabilmek için de devletin dışında bütün özel sektör kurum ve kuruluşlarına da görev düştüğünü söyledi. Kaya, bu görüşten hareketle Uğur Dershaneleri olarak Türk telekom şirketleri Avea, TTNET ve Sebit ile işbirliği yaparak eğitimde fırsat eşitliğini yaratacak fiziki imkanların geliştirilmesi yanında teknolojinin etkin bir şekilde bu alanda kullanılmasını sağlayacak bu projeyi başlattıklarını anlattı.

Kaya, her öğrencinin farklı öğrenme hızı ve algılaması bulunduğu noktasından yola çıkarak her öğrenciye farklı ders materyal ve bilgi sunma anlayışını bu projeye aktardıklarını bildirdi.

'Bu eğitim paketiyle, Türkiye'nin her yerinden öğretmenleri başka başka okullardan öğrencilerle buluşturuyoruz' diyen Kaya, projenin öğretmenin yerine geçmediğini, öğretmeni destekleyen ve öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıran bir ürün olduğunu anlattı.

Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer de, Uğurlu Evim Eğitim Paketinin, eğitim sektörü için daha önce geliştirdikleri Vitamin projesinin bir üst ve gelişmiş modeli olduğunu belirtti. Gürer, bu projenin, öğrencilerin istedikleri zaman istedikleri yerden öğretmenleriyle canlı dersler yapabileceği, sorularını birebir sorabileceği uygulamalarla ve iletişim olanaklarıyla genişletilen, yeni nesil bir eğitim platformu olduğunu anlattı. Ali Gürer, bunun ilk uygulamasını da Bahçeşehir Eğitim Kurumlarıyla işbirliği içinde Uğurlu Evim Projesinde hayata geçirdiklerini ifade etti.

Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Polat da, projenin benzersiz bir eğitim destek programı olduğunu, bu projenin uygulanmasıyla eğitimde kesintinin olmayacağını vurguladı.

Yaşamı kolaylaştıran en son teknolojileri eğitime kazandırdıklarını belirten Polat, bu projeyle, eğitimi, sadece okulun fiziki mekanıyla sınırlı olmaktan çıkardıklarını, evin içine taşıdıklarını üstelik kontrolünü de sağladıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından İzmir'in Menemen ilçesindeki bir devlet lisesine canlı bağlanılarak okulda yapılan eğitim katılanlara izlettirildi.

Verilen bilgiye göre, eğitim paketinden yararlanmak isteyen öğrenciler, bir yıl için paketi 129 liraya satın alabilecekler.

(YB-BNY-İRE) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title