Haberler

Teknoloji Günleri Etkinliği

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümünün katkılarıyla “TechDay2” teknoloji günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümünün katkılarıyla "TechDay2" teknoloji günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte yazılım ve bulut bilişim ürünleri hakkında 250 öğrenci bilgilendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, MYO akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Programın başlangıcında Trakya Kalkınma Ajansı'ndan Uzman Emre Beji, "Yeni İşim Girişim" programı hakkında bilgi verdi.

Programın birinci teknik oturumunda Xamarin Türkiye Kurucusu Yiğit Özaksüt, Xamarin ve Crossplatform uygulamalarından bahsetti. Fikri olanların mobil uygulama geliştirmesinin kolay olduğunu ve mobil uygulama yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Özaksüt, uygulamalı örneklerle sunumunu tamamladı.

Güncel ve trend teknolojilerden biri olan Bulut Bilişim'den Unify Türkiye Kurucusu Mücahid Akçay, Microsoft Azure teknolojisine değindi. Klasik veri merkezi ile modern veri merkezi arasındaki farklar, Microsoft Azure servisleri ve neden bu teknolojinin tercih edilmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.

Programa yazılım kısmı ile devam eden Cihan Yakar, ortak uygulama geliştirilirken kullanılan senaryolar ile bu senaryoların avantaj ve dezavantajları ile ilgili bilgiler aktardı. Microsoft Visual Studio Team Services üzerinde demo yaparak proje takibinde ve takım çalışmasında öne çıkan püf noktalarını anlattı.

Etkinliğin son oturumunda ise, Mehmet Parlakyiğit, Microsoft Office 365'in ne olduğunu söyleyerek, klasik ofis programları ile arasındaki farkları sıraladı. "Software as a Service" mantığını ve Office365'in örnek senaryolarını öğrencilere uygulamalı olarak sundu.

Etkinliğin sonunda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, sundukları katkılar ve aktardıkları bilgiler için katılımcılara, Trakya Kalkınma Ajansına, Kodlab Yayıncılığa ve Microsoft Türkiye'ye Kırklareli Üniversitesi adına teşekkür etti.

Yazılım ve bulut bilişim ürünleri hakkında 250 öğrenci bilgilendiği etkinlik, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Microsoft Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title