Haberler

    Teknoloji Çağının Yeni Hastalığıyla Tanışın: Fomo

    Sosyal medya ile beraber son zamanlarda ortaya çıkan FOMO hastalığıyla tanışın.

    -

    Yeşilay, sosyal medyanın insanlarda oluşturduğu bağımlılığının 'Fear of Missing Out/ Gelişmeleri Kaçırma Korkusu' hastalığına dönüştüğünü ve bu hastalığın insanlarda kaygı bozukluğuna neden olduğunu belirtti.


    Sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele eden Yeşilay, teknoloji bağımlılığına da el attı. Teknoloji bağımlılığının 'FOMO' adında yeni bir fobiyi ortaya çıkardığı belirtildi. FOMO, sosyal medyada gelişmeleri kaçırma korkusu olarak açıklandı.


    Amerikan Psikiyatri Birliği'nin de üzerinde çalıştığı 'Fear of Missing Out (FOMO)' ile ilgili yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar paylaşıldı. 11 ve 55 yaş arası bin 200 kişiye uygulanan araştırmanın sonuçlarına göre, kullanıcıların yüzde 40'ı, bir şeyleri kaçırdığını düşünerek sürekli sosyal medyayı kullanma ihtiyacı hissediyor.


    ABD bu hastalığı araştırıyor


    Gündemi kaçırma korkusu olan FOMO, insanların sosyal medyada sürekli kalmasına yol açıyor. İnsanlara online değilken bir şey kaçırırsam korkusunu yaşatıyor. ABD, bu hastalık üzerine araştırma yapmaya başladı. Yeşilay ise en çok bağımlılık yapan sosyal medya uygulamalarını şöyle açıklıyor: "Twitter, Facebook, Whatsapp, Youtube, Google Maps, Foursquare, Instagram, Candy Crash, Flipboard."


    Çarpıcı rakamlar


    En güvensiz hissedenler yüzde 42 ile 18-34 yaş grubu.


    FOMO'ya, en çok 15-24 ve 25-34 yaş arasında rastlanılıyor.


    12-17 yaş arasında eğlenceyi kaçırma hissi yüzde 48.


    Yüzde 26'sı dışlanmışlık hissine kapılıyor.


    Erkeklerde daha çok FOMO hastalığı gözleniyor.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title