Haberler

Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri Gaziantep’te ’Bağlan ama Bağımlı Olma’ sloganıyla, ilköğretim ve lise öğrencilerine, idarecilere ve öğretmenlere, teknoloji bağımlılığının zararlarını anlatan seminerler verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri Gaziantep'te 'Bağlan ama Bağımlı Olma' sloganıyla, ilköğretim ve lise öğrencilerine, idarecilere ve öğretmenlere, teknoloji bağımlılığının zararlarını anlatan seminerler verdi. Teknoloji Bağımlılığı"nın zararlarını anlatan seminerler verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Psikoloji Bölümü öğrencilerinden ve Yeşilay Gaziantep Şubesi Başkanı Abdullah Solmaz, koordinasyonunda öğrenci, öğretmen ve idarecilere yönelik teknoloji bağımlılığı ile ilgili seminerler verildi. Seminerlerde, katılımcılara broşürler verilerek, bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı. Konu hakkında bilgi veren Solmaz, gittikçe büyüyen teknoloji bağımlılığı sorununa dikkat çekerek, bu sorunun aileler tarafından göz ardı edilmeyecek kadar önemli olduğunu söyledi. Teknolojinin hayattan tamamen çıkarmanın mümkün olmadığını belirten Solmaz, ancak bazı önlemlerle bu etkilerin en aza indirilebileceğini ifade etti. Ebeveynlerin alması gereken önlemlerin olduğunu belirten Solmaz "Ebeveynler çocuklarının güvenli internet bağlantısı kullanmalarını sağlamalıdır. Ayrıca çocuklarının arkadaşlarını tanıyarak internet kullanımını takip etmeliler. Bunun yanında ebeveynler, diğer aile üyelerine davranışlarıyla örnek olmalı, evde bilgisayar üzerinde yapacakları işleri ve teknolojiyi çok acil bir durum varsa bile belirli zaman aralıklarında ya da kısa süreli kullanmaya özen göstermelilerdir" dedi. Teknolojik bağımlılıkla mücadelede ebeveynlerin yapması gerekenleri başlıklar altında toplayan Solmaz, "Çocuklarınızla iletişim kurun,Koşullu mesajlar vermeden çocuklarınıza saygı ve sevgi gösterin.Çocuklarınızla aile, akraba ve arkadaş ziyaretlerine gidin ve ziyaretlere giderken teknolojik cihazları yanınızda götürmeyin, küçük çocuklarla parklara ve spor merkezlerine, gençlerle sinema, tiyatro ve maçlara gidilebilir.Birlikte kitap, gazete ve dergi okuma saatleri planlayın.Çocuklarla birlikte halıda, yerde ya da masada karşılıklı ya da eşli oyunlar oynayın.Çocuklarınıza yaşına uygun ev içerisinde yapabileceği sorumluluklar verin.Yedi yaşından önce çocuklarınızı bilgisayar, laptop, akıllı telefon ile tanıştırmayın" uyarılarında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title