Haberler

Teknedeki Kaçaklara Hayat Kurtaran Müdahale

Adana'nın Karataş ilçesinden Yunanistan'a gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 Suriyelinin yer aldığı tekneye, su almaya başladığı sırada sahil güvenlik ekipleri müdahale etti Teknedeki kaçakları kurtaran ekipler, olası faciayı son anda önledi AA'nın ulaştığı görüntülerde tehlikeli yolculuk ve kaçakların kurtarılma anı yer alıyor.

VOLKAN KAŞİK - Karataş ilçesinden Yunanistan'a gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 Suriyelinin yer aldığı tekneye, su almaya başladığı sırada sahil güvenlik ekipleri müdahale etti.

İstanbul Boğazı'nda kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu şu ana kadar 27 kişinin cesedine ulaşıldığı olay hala gündemdeki yerini korurken Adana'nın Karataş ilçesinde benzer bir facia yaşanmadan önlendi.

Karataş ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu bir tekneyi, sahilden 12 mil açıkta durdurdu. Ekipler 7'si çocuk, 16'sı kadın 51 Suriyelinin bulunduğu teknedeki kaçakları güvenli şekilde tahliye etti.

Hava şartları dolayısıyla alabora olmak üzereyken durdurulan teknenin su almaya da başladığı belirlendi.

Kaçakları Yunanistan'a götürmek için yola çıktığı anlaşılan tekne kontrollü şekilde sahile yanaştırıldı. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle ikinci bir tekne faciasının da yaşanması engellemiş oldu.

Suriyeli kaçaklar Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edilirken olaya ilişkin gözaltına alınan 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

AA görüntülere ulaştı

Bu arada Anadolu Ajansı (AA) ekipleri, tehlikeli yolculuğun görüntülerine ulaştı.

Görüntülerde tıklım tıklım dolu olduğu gözlenen tekneye sahil güvenlik ekipleri fener yakarak yaklaşıyor. "Tevfik Reis" adlı tekneyi sahile getiren ekipler, kaçakları güvenli şekilde tahliye ediyor. Ekipler, Suriyeli kaçakların çanta ve bavullarını kontrol ediyor. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan İstanbul Karataş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title