Haberler

Tekkeköy'de Şehitleri Anma ve Dua Programı

Tekkeköy Belediyesi, şehitlerin ruhları için Tekkeköy meydanında kuran-ı kerim ve dua programı düzenledi.

Tekkeköy Belediyesi, şehitlerin ruhları için Tekkeköy meydanında kuran-ı kerim ve dua programı düzenledi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından program Hasan Şevki Yücel Camii müezzini Kadir Yılmaz ve Türkiye ezan okuma yarışması birincisi Ali Çoban'ın şehitlerin ruhlarına okunan kuran tilaveti ile devam etti.

Son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan polis ve askerler için Tekkeköy Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa dua ve şehitleri anma programı organize ettiklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar," her şehit haberi bizi derinden etkiliyor. Bizler Peygamber Efendimizin iltifatına mazhar olmuş milletin evlatlarıyız. Ecdadımızın destanları ile büyüyen bu topraklarda yüzlerce yıldır şehitler veren aziz bir milletin fertleriyiz. Bu topraklarda var olduğumuz sürece kıyamete kadar bayrağımız ve vatanımız için şehit olmaya da devam edeceğiz. ' Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' anlayışı ile topraklarımızı şehitlerimiz ile bayrağımızın rengini ise şehitlerimizin aziz kanından oluşturmuşuz. Her Türk evladı anasından asker olarak doğar. Bu anlayışla yetiştirilen bizlerin anaları iki şeye kına yakarlar bir kurban olacak kurbanlıklara ikincisi ise vatanı uğruna Rabbine kurban olacak askerine. Bu anlayış sürdüğü ezanlar dinmediği sürece bayrağımızı ve vatanımızı almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Şehit ailelerinin acılarını içimde hissediyorum. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor. Mertebelerin en büyüğüne ulaşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine de sabırlar diliyorum" dedi.

Başkan Togar'ın konuşmasının ardından 19 Mayıs Mahallesi camii eski imamı Hüseyin Kılıç şehitler için dua yaptırdı. Dua esnasında duygulu anlar yaşayan vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Programın ardından meydanda açılan dev Türk bayrağı sloganlar eşliğinde binlerce insan tarafından taşınarak ilçe emniyet müdürlüğüne teslim edildi.

Öte yandan Tekkeköy Belediyesi son günlerde yaşanan şehit haberlerine tepki olarak ve birlik beraberliği göstermek amacıyla ilçedeki esnafa ve evlere beş bin adet bayrak dağıttı. İlçede herkes camlarını, balkonlarını, işyerlerini bayraklarla donattı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Yılmaz Hasan Togar Tekkeköy Türkiye Yerel Haberler

title