Haberler

Tekkeköy'de Nostalji Park Projesi Başladı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “En önemli projelerimizden birisi olan Nostalji Park projemizin de çalışmalarına Bismillah dedik” dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "En önemli projelerimizden birisi olan Nostalji Park projemizin de çalışmalarına Bismillah dedik" dedi.

İlçenin tam merkezinde en büyük ve en çok nüfusun bulunduğu mahallelerin kesiştiği noktada eşsiz ve farklı bir park alanı oluşturacaklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Tarihi gar binaları ve çevresinde yapmayı planladığımız nostalji park projemizin startını verdik. Burası bizim için çok önemli ve çok özel bir alan. İlçemizin merkezinde bulunan Devlet Demir Yolları'na ait tarihi gar binalarını aslına uygun bir şekilde restore ederek şehrin göbeğinde halkımızın ailesi ve çocukları ile oturabilecekleri güzel bir mekan oluşturacağız. Asırlık çınar ağaçlarının altında tarihin ve doğanın eşsiz güzelliği içinde ilçenin merkezinde vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri farklı bir mekan olacak bu eski tarihi alan. Yine restore edilen tarihi gar binaların büyük olanının içerisine bölgede yaşamış olan insanların kullandığı eski tarihi eşyaların sergilenmesiyle bizleri bir an geçmişe götürecek bir müze oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz müze olarak düzenlenen eski tarihi binanın mübadele müzesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağının müjdesini verdi. Nostalji parkı projemiz tamamlandığında sadece ilçemiz ve Samsun'dan değil dünyanın dört bir yanından insanlar ve turistler bu muhteşem tarihi yapıyı, müzemizi ve alanı görmeye akın edecekler. Proje için kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmalar yapıldı. Binaların aslına uygun olarak restore edilmesi içinde rölöve çalışmaları da tamamlandı" diye konuştu.

NOSTALJİ PARK HAYATA GEÇİYOR

Nostalji Park projesini çok önemsediklerini ve ona göre farklı bir proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Togar "Çalışmalarımızda eşsiz tarihi büyüyü koruyoruz. Nostalji Parkı yapacağımız alan yüz yıllık çınar ağaçlarının gölgesinde tarihi gar binalarıyla tarih ve yeşilin buluştuğu mükemmel bir yer. Bunların hiç birine zarar vermeden koruyarak çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle alanın alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlamasını bekledik. Ardından park alanı içerisinde kalan yolu imara göre düzenleyerek yol güzergahını değiştirdik. Şimdi asıl işimizin ilk adımlarına başladık. Alan içerisindeki çalışmalarımız adım adım ilerliyor. Nostalji parkı olarak belirlediğimiz 6 bin 873 metre karelik alanın tabanındaki parke kaplamayı kaldırdık. Şimdi tarihi dokuya uygun çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamasına başladık. Peyzaj ve çevrenin düzenlenmesiyle restorasyonun yanında kafeteryalar, çocuk oyun alanı, çocuk parkı ve daha birçok sosyal ve kültürel dokuyu da projemiz kapsamında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title