Haberler

Tekkeköy'de 80. Yıl Parkı Yenileniyor

Tekkeköy Belediyesi Kutlukent bölgesinde bulunan 80. yıl parkı ve içerisinde bulunan tesisleri değiştirerek yeniden düzenlemeye başladı.

Tekkeköy Belediyesi Kutlukent bölgesinde bulunan 80. yıl parkı ve içerisinde bulunan tesisleri değiştirerek yeniden düzenlemeye başladı.

Tekkeköy Belediyesi'ne ait 80. Yıl Parkı ile içerisinde bulunan çocuk parkı, tomruk kafe ve oturma yerleriyle tüm alan içerisinde köklü bir değişim yaparak parkın kullanılır hale getirilebilmesi için çalışma başlattı.

Tekkeköy Kutlukent Mahallesi'nde bulunan kullanırlığını yitirmeye başlamış olan 80. Yıl Parkı'nın her türlü donanımıyla, yediden yetmişe herkesin kullanılabileceği bir duruma getirilmesi için gayret sarf ettiklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Belediyemize ait olan tüm tesislere sahip çıkmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Tüm yapılan binalar, parklar, tesisler vatandaşlarımızın vergileriyle yapılıp, vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Belediyeye ait bu alanların daha önceki dönemlerde yapılmış diye sahipsiz bırakılması anlayışı bizler için ters bir bakış açısıdır. Bu yerlerin hepsinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. İlçe sınırları içerisindeki vatandaşlarımızın vergileri ile yapılmış olan tüm yapıları ve tesisleri sahiplenip bakımını yapmak, kullanılır hale getirmek ve atıl durumdan kurtarmak bizlerin görevidir. Bu anlayış içinde ilçemiz Kutlukent Mahallesi Kutlukent Hizmet Binamızın yanındaki 80. Yıl Parkının durumunu gözden geçirdik. Parkımız kullanılabilirliğini yitirmeye başlamış bir durumda idi. Bizde bu parkı halkımızın ve çocuklarımızın kullanabileceği bir duruma getirebilmek için köklü bir çalışma başlattık" dedi.

80. YIL PARKI YENİLENİYOR

İlk iş olarak parkın içinde bulunan ahşap kafeteryanın yıpranma ve çürümelerden dolayı kullanılamayacak durumunu değiştirmek için tadilat çalışması başlattıklarını belirten Başkan Togar, "Alan içinde bulunan tamamı ahşap olan kafenin bütününü çatısından temeline kadar elden geçirdik. Çürüyen yıpranan yerlerini değiştirdik. Balkonlarını genişleterek ailelerin çocukları ve misafirleri ile oturabilecekleri şekle çevirdik. Ardından ahşap kafenin önüne 200 metrekareden oluşan kapalı bir alan inşa ettik. Fırınlarını ve mutfağını yeniden düzenledik. Çocukların oynayacağı yeni oyun parkları planladık. Park alanının tamamını en alt seviyeden başlayarak düzenledik ve peyzajını değiştirdik. İlçemiz halkının, Samsun ve çevre illerden gelen misafirlerini Kutlukent mevkisinde ağırlayabilecekleri hoş vakit geçirecekleri nezih bir aile mekanları oluşturmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Çam ağaçlarının eşsiz ve büyüleyici güzelliği içinde restoran ve kafe olarak hizmet verecek bu yerde herkes gönül rahatlığı ile yemeklerini yeyip, sıcak-soğuk içeceklerinin eşliğinde sohbet ederek zaman geçirebilecek. En kısa zamanda tüm çalışmalarımız tamamlanarak 19 Mayıs Mahallemizdeki Sevgi Tekkesi adlı kafeteryamızın ardından belediyemize ait ikinci yerimiz olan 80. Yıl Parkı ve kafemizi de yenilenen yüzü ve yeni hizmet yelpazesi ile halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kutlukent Tekkeköy Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title