Haberler

Tekkeköy'de 3 Bin Kişiye İftar

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi işbirliği ile Tekkeköy Lojmanlar Pazar Yeri'nde 3 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında verdiği iftar yemeği programlarına Tekkeköy ilçesinde devam etti. Lojmanlar Pazar Yeri'nde verilen iftar yemeğine 3 bin kişiden fazla vatandaş katıldı. İftar yemeğine AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Her gittikleri ilçede yoğun bir kalabalıkla iftar yaptıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siz katılımcılar burayı gül bahçesine çevirdiniz. Bizleri yoğun katılımınızla sevindirdiniz. Bu organizasyonları yapmak bunun külfetine katlanmak hiçbir şey. Ama sizin katılmanız daha zor bir iş. Çünkü hepinizin günlük hayatında evinizde, komşunuzda beraber iftar yapma durumunuz var. Kendinize ait zamanı kendinize ayırma ihtimaliniz var. Çocuklarınızla beraber olma ihtiyacınız var. Bunların hepsini bir kenara bıraktınız 'Büyükşehir Belediyemizin Tekkeköy'de iftarı var. Oraya gidelim. Beraber Tekkeköylülüğümüzün keyfini çıkaralım' dediniz. Burayı evinize tercih ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. İşte Ramazan böyle güzelleşiyor. Düşünün Almanya'nın bir şehrinde belediye başkanı kalksa 'bu akşam bu meydanda iftar vereceğiz dese, hemşehrilerimizi bekliyoruz dese 50 kişi gelmez. Bu bize özgü bir şey. Bu bize özgü bir hasret. Bize özgü bir güzellik. O bakımdan çok mutlu oldum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Geçtiğimiz günlerde başka ilçelerde iftardaydık. Her yerde bu güzelliği yaşıyoruz. Beni bu akşam çok mutlu ettiniz. Rabbim Ramazan akşamı ettiniz duaların hepsini kabul etsin. Allah günahlarınızı affetsin" diye konuştu.

Ramazan ayının anlamının paylaşmak olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Bu iftarda emeği geçen Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Bu iftarlar bizim geleneğimizin bir parçası. Ramazan demek paylaşmak demek. Bizimle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara ayrılan her yerin dolmasından duyduğu mutluluğu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu güzel gecede bizlerle beraber olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu akşam yağmur yağacak diye sayımızın bu kadar olacağını tahmin etmedik. Eğer ağırlayamadığımız misafirlerimiz varsa şimdiden kusurumuza bakmasın" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bir sonraki iftar programı yarın Terme ilçesinde olacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Basri Kurt Ak Parti Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title