Haberler

Tekkeköy Belediyesi ve Borsan İşbirliğinde Evde İş İmkanı

Tekkeköy Belediyesi ve Borsan firması işbirliğinde evinde bakıma muhtaç engelli çocuğu olan ve geçimini sağlamak için dışarıda çalışma imkanı bulamayan beş aileye evlerinde iş yapabilme imkanı sağlanılıyor.

Tekkeköy Belediyesi ile Borsan işbirliğinde yürütülen proje kapsamında evinde bakıma muhtaç engelli çocuğu olan ve evinin geçimini sağlamak için dışarıda çalışma imkanı bulamayan beş aileye kendi evinde iş yaparak maddi kazanç elde etme imkanı sunuluyor.

Beş aileye evinde iş imkanı

Samsun'un ve ülkenin önemli firmalarından biri olan Borsan firmasının desteği ile ilçede beş ailenin evlerinde çalışabilme imkana kavuştuğu söyleyen Başkan Togar, "İlçemizde ikamet eden ve evinde bakıma muhtaç engelli çocuğu olduğundan dolayı dışarıda evini geçindirecek bir işte çalışamayan vatandaşlarımıza evlerinde iş yapabilme imkanı sunuyoruz. Belediyemiz istihdam ofisin çalışmalarıyla Samsun'umuzun en önemli firmalarından biri olan Borsan firması sayesinde evlerinden çalışmak için dışarı çıkma olanağı olmayan beş ailenin evinde iş yaparak para kazanmasını sağlıyoruz. Borsan firmasına ait piriz, düğ gibi çeşitli elektrik malzemeleri evinde engelli ve bakıma muhtaç çocukları olduğundan dolayı dışarıda iş yapma imkanı olmayan ailelerin evlerine taşınacak ve parçaların montajı bitince de firma tarafından evden alınacak. Böylelikle kişi evinde çalışarak evini geçindirecek maddi imkana kavuşmuş olacak. Bu projede bizlerle birlikte hareket eden Borsan firmasına duyarlılığından ve böyle bir çalışmada bulunduğundan dolayı aileler ve şahsım adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İstihdam ofisi iş imkanı sunuyor

Tekkeköy Belediyesi istihdam ofisinin iş arayanlar ile işveren arasında kurduğu köprü sayesinde ilçede binlerce kişinin iş sahibi olduğunu ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Samsun'da bir ilk olan belediyemiz istihdam ofisi sayesinde bugüne kadar 1873 gencimizi iş sahibi yaptık. Yine istihdam ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İş arayan vatandaşlarımızın doldurduğu formlar dijital ortama aktarılarak beceri ve meslek gruplarına uygun işyerleri aranıyor. Bunun yanında kısa mesaj servisi aracılığıyla iş arayanların telefonuna personel arayan işverenlerin hangi özelliklere sahip personel aradıklarıyla ilgili bilgilendirme mesajları atılıyor. İşverenlerle yapılan görüşmelerde de aradıkları personelin özellikleri alınarak iş arayanlar ile işverenleri buluşturarak istihdam sağlanıyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title