Haberler

Tekkeköy 6. Geleneksel Yağlı Güreşleri

Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Büyüklü Er Meydanı'nda düzenlenen organizasyonda yaklaşık 500 güreşçi mücadele etti. Güreşlerde başpehlivanlık mücadelesinde Şaban Yılmaz ile Orhan Okulu karşılaştı. Rakibini yenen Yılmaz, başpehlivan oldu.

Şaban Yılmaz'a kemerini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar verdi.

Kategorilerinde dereceye giren diğer güreşçiler ise madalyalarını protokol üyelerinden aldı.

Belediye Başkanı Togar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl gerçekleştirdikleri yağlı güreşlerin bu yıl altıncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güreşin eğlence değil, atalarının savaş meydanlarında dahi yaptığı bir spor olduğuna dikkati çeken Togar, "Vatan için toprak mücadelesinin yapıldığı dönemlerde dahi ata sporumuzu ihmal etmemişler. Savaş meydanlarında dahi güreş tutmuşlar. Biz de ata sporunu yaşatmak için bu etkinliği geleneksel hale getirdik." dedi.

Büyüklü Mahallesi için güreşlerin ayrı bir anlamı olduğunu dile getiren Togar, mahallede güreşi meslek ve yaşam biçimi edinen çok önemli güreşçiler bulunduğunu vurguladı.

Togar, organizasyonda Kırkpınar'da derece elde etmiş sporcuların güreş tuttuğuna değinerek, "Ata sporunun önemsendiği bir beldede bu işi yaşatmayı kendimize görev kabul ettik. Kurban Bayramı'nın ardından ata sporumuzla bayramlaşmayı bir araya getirmeyi hedefledik. Altıncısını düzenlediğimiz güreşi devam ettirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Şaban Yılmaz Hasan Togar AK Parti Tekkeköy Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title