Haberler

Tekirdağlılar Bir Günlüğüne Engelli Oldu

Tekirdağlılar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin karşı karşıya kaldığı zorlukları anlamak için bir günlüğüne engelli oldu

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçe Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelsiz bireylerin, engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları zorlukları anlamaları için 'Engelleri Aşabilir misiniz?' sloganıyla Üç Kemaller Parkı'nda (Tuğlalı Park) etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, belediye tarafından kurulan ve bazı engellerin bulunduğu parkurda, engelsiz bireyler, engellilerin ne gibi zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını anlamaya çalıştılar.

Parkurda yarışan Tekirdağlılar, ilk olarak gözleri kapalı bir şekilde, önlerine engeller konularak yürümeye çalışırken, görme engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları anlamaya çalıştılar. İlk etabı tamamlayan Tekirdağlılar, rampa yukarı çıkarak, zorlaştırılmış yoldan tekerlekli sandalye ile geçmeye çalıştılar. Bu sayede yürüme engelli vatandaşların hayatta ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlamaya çalıştılar. Vatandaşlar, parkurun son etabında ise, parkurdan çıkmak için etkinlikte gönüllü çalışanlara işaret dili ile kendilerinin neden parkurdan çıkmak istediklerini anlatmaya çalıştılar. Zaman zaman zor anların yaşandığı parkurda vatandaşlar bazı engellerle yaşamaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anladılar. Bu sırada engelli vatandaşlar da Tekirdağlıların parkurdaki zor anlarını izledi.

Parkurda yarışan vatandaşlardan Süleymanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mutlu Çınar, "Engelli vatandaşlarımızın, bu zorlu günde, yol şartlarında yaşadıklarını anlatan bir parkurdu. Görmeyen bir vatandaşın nasıl yaşadığını anladım. Ayakları tutmayan bir vatandaşımızın ne zorluklarla karşılaştığını anladım. Allah onların yardımcısı olsun diyorum. Çok zor şartlarda yaşıyorlar. Bu parkur çok olumlu oldu. Birinci parkurda gözlerim kapatıldı. Görmeyen bir vatandaşın ne zorluklar çektiğini anladım. İkinci parkurda tekerlekli sandalyeye ile yukarı çıktım, nasıl çıktığımı anlamadım ve çok yoruldum. Diğer bir parkurda kum vardı. Kumlu bir yere girildiğinde veya çamurlu bir yere girildiğinde, o tekerlekli sandalyede nasıl zorluklar çektiklerini anladım. En son parkurda ise işaret dili bilmediğim için kendimi onlara anlatmakta, nereye gideceğimi anlatmakta zorluk çektim" dedi.

"GÖRÜN Kİ, BİZİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ ANLAYIN"

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı, yürüme engelli Şerife Türüdü de, "Çok güzel bir etkinlik, fakat biz bunu zaten yaşıyoruz. Bizim gibi olmayanların ne hissettiğini beş dakikalığına bile olsa, bizleri anlaması, farkındalık oluşturmak açısından önemlidir diye düşünüyorum. Bir normal sizin görebildiğiniz engellilerin sorunları var, bir de bizim yaşadıklarımız var. Bunlar bizim yaşadıklarımızın milyonda bir tanesi. Görün ki, bizim ne demek istediğimizi anlayın. Ne yaşadığımızı, hayatla nasıl savaştığımızı ve nasıl ayakta kalmaya çalıştığımızı anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"UMARIM BÜTÜN BELEDİYELER ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜR"

Namık Kemal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Ceylan Patlak ise parkurda yaşadığı zorluklara değinerek, "Aşırı zor ve sanki farklı bir dünyaya gelmiş gibiydim. Adım atacağım yeri bile bilmiyordum. Kendimi çok kötü hissettim. Yani çok berbat bir durumdu. Bu parkur, onları anlamamız konusunda gerçekten çok yardımcı oldu. Umarım bütün belediyeler engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yürütür" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Süleymanpaşa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title