Haberler

Tekirdağlı Kadınlardan 'analar Hayır Duasına Çıktı' Eylemi

Tekirdağlı kadınlardan 'Analar hayır duasına çıktı' eylemiTEKİRDAĞ'da Kadın platformu üyesi bir grup, sahilde bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde 'Analar hayır duasına' sloganıyla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Tekirdağlı kadınlardan 'Analar hayır duasına çıktı' eylemi

TEKİRDAĞ'da Kadın platformu üyesi bir grup, sahilde bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde 'Analar hayır duasına' sloganıyla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Kadınlar adına konuşan Doç.Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, 8 Mart'ın kutlama değil isyan anlamına geldiğini ifade ederken, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, referandum süreciğine değindi ve 'Gün tek adam sistemini getirmek isteyenlerle mücadele günü' dedi.

Tekirdağ Kadın platformu üyeleri sahil doldu sahada 'Analar hayır duasında' sloganıyla bir araya geldi. Ellerinde 'kadın şiddete hayır' ve 'aile içi şiddete hayır' yazılı dövizler taşıyan kadınlara CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Süleymanpaşa Kadın Platformu, Anneler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, Türk Kadınlar Birliği, akademisyenler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kadınlar adına konuşan Namık Kemal Üniversitesi'nde görevli Doç.Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, günümüz Türkiye'sinde kadınların hala her türlü ayrımcılık ve baskı karşısında yaşama ve var olma savaşı verdiğini söyledi. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Saraçoğlu, 'Türkiye'de artık kadınlar, 'hak' mücadelesinin yanında 'can' mücadelesi vermeye çalışmaktadır. Devlet, kadınların nasıl güleceği, nerede ne yapacağı, ne giyeceği, ne konuşacağı, cinsiyeti, gebeliği gibi durumları emretmekle kalmayıp yasal düzenlemelerle kadınlar üzerindeki baskısını artırmaktadır. Bu politikalardan güç alarak kadını katledenler ise bir tek 'pişmanım' sözüyle veya 'iyi hal' durumundan yararlanarak, korunup kollanmaktadır. Tecavüz davalarında tecavüz çeteleri tutuklanmamakta, aklanmaya çalışılmakta, bunlar yetmezmiş gibi mağdur kadınla dayanışma gösteren kadın örgütleri hedef alınmaktadır? dedi.

CHP'Lİ YÜCEER: EŞİTLİĞİ, BARIŞI SEÇECEĞİZ

Protesto eyleminde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise yeni Anayasa referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni Anayasa'yı tek adamlı sistem olarak tarif eden Yüceer, şunları söyledi:

'Değerli kardeşlerim, Yoldaşlarım hemşerilerim, gün direnme günü, demokrasi mücadelesi etme günü. Gün tek adam sistemini getirmek isteyenlerle mücadele günü. Hep beraber bu mücadeleyi yapacağız. Sadece kadınlar için değil, sadece bugün için değil bu mücadelemiz. Yaşadığımız ve yaşayacağımız her gün içindir bu mücadelemiz. Yolları çatallanan bir bahçe var önümüzde ve çok seçenek de yok önümüzde. İki seçenek var. Bu iki seçeneğin ucunda iki ayrı Dünya var. Bunlardan biri, otoriter, baskıcı ve keyfiyete dayalı bir yönetim. Diğeri ise evet eksikleri olmasına rağmen, demokrasi var. Bir tarafta kutuplaştırıcı, kavgacı bir durum var. Diğer tarafta toplumsal barış umudumuz var. Bizler hangisi seçeceğiz, hangisini seçmeliyiz' Tabi ki demokrasiyi seçeceğiz. Eşitliği seçeceğiz. Barışı seçeceğiz. İnadına kardeşliği seçeceğiz? Konuşmaların ardından eyleme katılan kadınlar, İzmir Marşı'nı söyledikten sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title