Haberler

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu: "Çanakkale Savaşı Türk İnsanının Kahramanlık Destanıdır"

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çanakkale Savaşı’nın Türk insanının kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çanakkale Savaşı'nın Türk insanının kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Tekirdağ'da Çanakkale Şehitleri'ni Anma Programı düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve çok sayıda şehit yakınları ve gazi katıldı.

Programda konuşan Vali Enver Salihoğlu, Çanakkale'de savaşanların torunları olduklarını belirterek, "Savaş sırasında okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim cennete girmeye hazırlanıyorlar. Okumayı bilmeyenler Kelime-i Şahadet getiriyorlar. Çanakkale Savaşı Türk insanın kahramanlık destanıdır. Aynı zamanda Türk milletinin mücadelesini ortaya koyduğu muazzam bir zaferdir. Çanakkale sadece bizim askerlerimiz bakımından değil birçok yabancı ülkenin askerleri açısından da önem arz ediyor. Onlar bilerek ya da bilmeyerek, istemeyerek yada istemeyerek bu savaşın içinde bulunmak durumunda kalmışlardır. 100 yıl sonra yüz binlerce kişinin toplandığı bu alanlar inşallah bundan böyle sürekli sürdürülebilir barışa katkı sağlayacaktır. Bugün aramızda birçok insanın yakını, amcası, dedesi Çanakkale'de şehit veya başka bir savaşta mücadele etmiştir. O nedenle hepimiz şehit torunlarıyız" dedi.

Çanakkale Savaşından ders alınması gerektiğinin altını çizen Vali Enver Salihoğlu, "Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da ve Çanakkale'deki dedelerimize sahip çıkacağız. Bu destanlar günümüzün gençlerine emsal teşkil etmelidir. Günümüzdeki savaş yöntemi, koşulları ve araçları çok değişmiştir. Şu anda kültürle, eğitimlerle mücadele edilmesi gerekmektedir. Bu mücadeleyi sürdürmek için eğitimli, donanımlı, sağlıklı ve milletine bağlı bir gençlik yetiştirmek gerekmektedir. Bu da aileden başka toplum içinde eğitim sağlanacak bir durumdur. Bu nedenle daha çok çalışmak, geçmişten daha çok ders almak görevimiz olmalıdır. Çanakkale Savaşına katılan bütün askerlerimizi şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Allah bize tekrar savaşlar göstermesin. Ama gerektiğinde bu ülkeyi savunacak birçok gencimiz var. Çanakkale Destanı'nı saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Salihoğlu'nun konuşmasının ardından Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Sosyal Bilimler Lisesi 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Program, tiyatro gösterisinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği okullar arası resim ve komposizyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Enver Salihoğlu Çanakkale Tekirdağ Yerel Haberler

title