Haberler

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Valiler kararnamesi ile Tekirdağ’a atanan Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Valiler kararnamesi ile Tekirdağ'a atanan Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Salihoğlu, " İnşallah bize verilen görevi iyi bir şekilde yapacağız" dedi.

Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarını ağırlayan Vali Salihoğlu, basının görevinin kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu belirtti. Kendisine verilen görevi de en iyi şekilde yapacağını dile getiren Vali Salihoğlu, "Bildiğiniz gibi ben 10 gün önce göreve başladım. Basınla bugün tanışmak nasip oldu. Gümüşhane'de ve daha sonra bakanlıkta müsteşar yardımcılığı yaptık. İnşallah bize verilen görevi iyi bir şekilde yapacağız. Basının görevi kamuoyunun en iyi bir şekilde bilgilendirilmesidir. Kişisel olarak basınla hiçbir sorunum olmaz. Basın mensupları kendi işlerini çok iyi bilen insanlardır. Benim uzmanlık alanım kamu yönetimi sizin alanınız gazetecilik. Herkes kendi işini yapar ve kendi ahlak yasalarına uyar. Onu yargılamak da okuyucuya aittir bize ait değildir. Herkes bildiği işi yaparsa güzel şeyler olur memleketimiz açısından. Kamuoyunun yanıltılması yanlış olur. Basın kamuoyunun bilgilendirmesi açısından önemli bir güçtür. Kişisel veri dışında basın her şeyi yazar. Bizden bilgi istendiği zaman asla kişisel veriler verilmez çünkü insanlık suçudur. Bunu da basın anlayışla karşılamalıdır. Tekirdağ'a daha önce görev gereği de birçok ziyaretim oldu. Tatillere de geldim. Tekirdağ hakkında kısmen de olsa bilgi sahibi olduğumuzu düşünüyorum. Eskiden Tekirdağ'ın bu kadar sanayi ile iç içe olduğunu bilmezdik. 12 tane OSB'nin bulunduğunu ve bu OSB'lerde 120 bin çalıştığı dikkate alındığında Türkiye'de önemli bir sanayi bölgesi olduğu anlaşılıyor. Son istatistiklerde Bayburt'un özel durumu dikkate alındığında gerçek anlamda Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı nüfus artışı var. Bu da Tekirdağ'ın sanayisinin ve istihdamın ne kadar olduğunu gösteriyor. Göç nedeniyle işsizlik oranları farklı algılanıyor. Ama sabit nüfusun istihdamı iyi düzeyde. Yeni yapılacak limanların da yakında faaliyete geçecek olması istihdamın artacağını işsizliğin azalacağını ortaya çıkarıyor" dedi.

Tekirdağ'ın en önemli sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu belirten Vali Salihoğlu, "Bölgenin önemli sorunlarından biri de çevre sorunudur. 3 ilin birlikte yürüttüğü ama ağırlıklı olarak yüzde 80'ini Tekirdağ'ın kapsadığı Ergene Havzası Projesi çok önemli. Göreve başlamadan önce proje ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın toplantısına katılarak proje hakkında bilgi sahibi oldum. Çok önemli bir proje. İki gün önce tünel ihalelerini gerçekleştirdik. Tarımsal boru hattının ihalesi var. Ergene Derin Deşarj ile ilgili sistem muhtemelen yürürlüğe girecek. Bürokrasiden arındırılmış çok teknik bir proje. Çok az yapılmış ve Türkiye'de az yapılmış bir çalışma. Projenin uygulama aşamasında duyarlı olmak ve yeterli denetimin sağlanması gerekli. Tünel ihalesini alan şirketin donanımlı olduğunu öğrendik. Gerçekten Tekirdağ ve bölge için önemli bir proje" ifadelerini kullandı.

Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Salihoğlu Gümüşhane Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title