Haberler

Tekirdağ'ın Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, 2014 yılı rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükellefler için ödül töreni düzenledi.

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, 2014 yılı rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükellefler için ödül töreni düzenledi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, bir devletin varlığını sürdürebilmesi için, devlet vasfını yerine getirebilmesi için en önemli temel taşlardan birisinin vergi toplamak olduğunu söyledi.

Vergi toplamanın devlet olmanın temel özelliklerinden biri olduğunu söyleyen Vali Salihoğlu, "Devlet olmanın en temel özelliklerinden birisi vergi toplamaktır. Türkiye'de iş adamlarının ülkenin en önemli bel kemiği olan unsurlarındandır. Onların verdiği vergilerle yatırımlar gerçekleşiyor. Vergi veren herkes bu ülkenin baş tacıdır. O nedenle bu milli göreve devletin temel görevine katkıda bulunan değerli iş adamlarımızı kutluyorum" dedi.

Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının ödenen vergiler olduğunu hatırlatan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner de, "Gelişen bilgi teknolojilerini kullanarak vergi mükelleflerinin yükümlülük ve ödevlerini vergi dairesine gitmeden hızlı, kolay ve düşük maliyetlerle yerine getirmelerini sağlamak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın temel amaçlarından biridir. İnternet vergi dairesi aracılığıyla sunulan beyanname verme, borç sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme gibi birçok hizmetin yanı sıra, mobil cihazlardan da erişilebilmesini temin etmek üzere 'GİB Mobil' uygulaması bu amaçlar kapsamında hizmete sunulan önemli projelerdir. Mükellefler 'GİB Mobil' uygulaması ile mobil cihazlardan borç bilgilerini sorgulayabilmekte, güncel vergi mevzuatına ve vergi ile ilgili yararlı bilgilere hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından kurumlar bazında en çok vergi ödeyen iş adamlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinliğe, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ve çok sayıda davetli katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Salihoğlu Tekirdağ Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title