Haberler

Tekirdağ'ın Meşhur Kirazı Görücüye Çıktı

Tekirdağ'ın meşhur kirazından adını alan 51. Uluslararası Kiraz Festivali düzenlenen törenle başladı. Festivalin açılışında düzenlenen yarışmada, Tekirdağ'ın en güzel kirazları yarıştı.

51'inci Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Naip Mahallesinde düzenlenen törenle başladı. Törene Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları ekiplerinin sahne gösterisiyle devam etti.

EN GÜZEL KİRAZLAR YARIŞTI

51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Süleymanpaşa İlçe Müdürlüğün'nün ortaklaşa düzenlediği Kiraz Yarışmasında en güzel kirazlar yarıştı. Yarışmada Tekirdağ'ın Naip, Mermer, Barbaros, Karahisarlı mahallesi, Muratlı ilçesine bağlı Yurtbekler ve Yazır mahalleleri ve Süleymanpaşa merkezden kirazlar yarıştı.

Jüri üyelerinin seçmekte zorlandıkları yarışmada, Naip Mahallesinden Eşref Meral'in kirazları en güzel kiraz seçildi. Yarışmada 1. olan Naip mahallesinden Eşref Meral'le 5 dekarlık kiraz fidanı, 2'inci olan Muratlı ilçesinden Yusuf Çapraz'a 4 dekarlık kiraz fidanı ve 3'üncü olan Barbaros mahallesinden Atalay Mercan'a 3 dekarlık kiraz fidanı verildi. Yarışmaya katılanlar, sergilenen kirazları beğeniyle yedi.

Kiraz festivali hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Kiraz festivallerinin açılışı Naip'te yapılıyor. Bu bir adettir bizim için. 51 yıllık bir geleneğin başlangıç noktasıdır Naip. 2 saattir beraberiz, renkli görüntülere şahit olduk bugün. Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla bu işin hakkından alnımızın akıyla çıkacağız. Festivalde şehrimize bir hareket getireceğimizi umuyoruz. Şehirde insanların coşkularının arttığı, misafirlerini ağırladıkları, esnafın yüzünün daha fazla güldüğü günler umut ediyorum. Bu festival havada müsaade ederse iyi bir kortejle devam edecek. Bütün Süleymanpaşalılar keyifli bir 5 gün geçirecekler" diye konuştu.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALBAYRAK: "BEN 16 YAŞINDAYDIM İLK KİRAZ FESTİVALİNDE"

Festival hakkında duygularını anlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilk kiraz festivalinde 16 yaşında olduğunu belirterek, "O zaman lise 2 öğrencisiydim. O günkü imkansızlıklara rağmen bugün geldiğimiz noktaya bakım yaklaşık bine yakın vatandaşımız coşku içerisinde Kiraz Festivali'ni kutluyor. Bunu özellikle söylüyorum. Naip, Türkiye'de kirazın başkenti, Naip çok önemli bir yer. Bütün toprak yapısı itibariyle meyve üretimi, sebze üretimi olan bir yer. Çok desteklenmesi ve korunması gereken bir mahallemizdir. Bugün 51'incisini kutladığımız Kiraz Festivali'nde özellikle son iki yıldır emeği geçen herkese bütün belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. 2 yıldır daha modern bir şekilde iyi bir organizasyonla sayın Ekrem Bey'in ekibi tarafından organize ediliyor. İnşallah bunu gelecek senelerde Tekirdağ ilinin geneline yayarak, çok daha görkemli bir Kiraz Festivali düşünüyorum" dedi.

EŞREF MERAL: "EN İYİ KİRAZ BAKIMDAN GEÇİYOR"

51'inci Kiraz Festivali kapsamında düzenlen En İyi Kiraz Yarışmasında ödülünü alan Naip Mahallesinden Eşref Meral, en iyi kirazın bahçelerde bakım yapılarak olduğunu ifade ederek, "Ödülümü aldığım için çok mutluyum. En iyi kirazda çok iddialıydım. 2013'te birinci, 2014 ikinciydim, 2015'te de birinci oldum. Geçen sefer de söylemiştim bunu. Altın kemeri almadan bırakmayacağım. En iyi kiraz denildiğinde kiraz bakımdan geçiyor. Bakım gerekli. Buna kış da dahildir. Gece saat 2'lerde dahil sürekli bahçelerin ilaçlamalarını yaptım. Kiraza güzel bakım yapman gerekiyor" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Albayrak Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title