Haberler

Tekirdağ Halk Kütüphanesinden İlk 6 Ayda 6 Bin 647 Kitap Alındı

Tekirdağ Halk Kütüphanesinden 2015 yılının ilk 6 ayında 6 bin 647 kitap alındığını belirten Kütüphane Müdürü Hamide Çakır, "6 ay içerisinde okuma oranları gayet iyi. Tekirdağlılar okumayı seviyor" dedi.

Tekirdağ Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, Tekirdağ Halk Kütüphanesinde 65 bin kitap olduğunu söyledi. Kütüphanenin üye sayısının bin 279 olduğunu ifade eden Çakır, üyelerin az olmasına rağmen kitap okuma verilerinin iyi olduğunu ifade etti.

Gençlerin günümüz teknolojisinde kitaplarını ellerindeki tabletlerden okumasına rağmen kütüphaneye gençlerin de geldiğini belirten Çakır, "Kitapları üyelerimiz buradan gelip alıyor, okuduktan sonra getiriyor. İlk 6 aya baktığımızda kütüphanemize gelip kitap alanların oranı gayet iyi. Tekirdağlıların kitap okumaya ilgisinin olduğunu düşünüyorum. 2015 yılının ilk 6 ayında Tekirdağ Halk Kütüphanesinin istatistiklerinde toplam kitap sayımız 65 bin. Bu rakam da gayet normal bir halk kütüphanesi olarak. Kütüphanede toplam bin 279 kayıtlı üyemizin 6 bin 647 adet kitap aldığı görünüyor. Kütüphanemiz onarımda olmasına rağmen bu sayının fena olmadığını düşünüyorum. Günümüzde gençlerimiz kitaplarını ellerindeki tabletlerden okumaya yönelmiş ama buna rağmen kitap okuyan kesim de var gençlerimizden. Bunu arttırmak için okuyucuyu kütüphaneye çekmek için bizim biraz gayret etmemiz gerekiyor" dedi.

"ÇEŞİTLİ ETKİNLİLERLE OKUMA ORANINI YÜKSELTECEĞİZ"

Yapılması planlanan çeşitli etkinliklerle kitap okuma oranını daha da yüksek seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Kütüphane Müdürü Çakır, "Seneye bu sayının daha çok artacağını ümit ediyorum. Çünkü kütüphanede gerekli yenilikler yapıldıktan sonra çeşitli etkinliklerle okuyucu sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Kütüphanemiz içerisinde kültürel etkinlikler, okullardaki tanıtımlar ve diğer kurumlarla iş birliği yapılarak bu tanıtımları yapmayı planlıyoruz. Bunları yaparak kitap okuma oranını ve kütüphanenin üye sayısının arttıracağına inanıyorum. İlk 6 içerisinde kütüphanemiz onarımda olmasına rağmen gelenler var. Çocuklar ve emekliler çok duyarlı okumaya. Emekli kesimden okuyucumuz çok. Yakın zamanda kütüphanemizde engelli bölümü yapıldığında engellilerle ilgili çalışmalarımız ve etkinliklerimiz de olacak. Kütüphanemizde engelli asansörümüz var. Amacımız okuma arzusu olan engelli vatandaşları kütüphanemize çekmek ve onlara kitap sevgisini aşılamak" ifadesini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title