Haberler

Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı

Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı Vali Mehmet Ceylan’ın başkanlığında derin deşarj şantiye alanındaki toplantı salonunda yapıldı.

Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı Vali Mehmet Ceylan'ın başkanlığında derin deşarj şantiye alanındaki toplantı salonunda yapıldı.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, toplantı öncesinde, Vali Ceylan ve yönetim kurulu üyelerinin çalışma yapılan sahada incelemelerde bulunarak yetkililerden gelinen son durum hakkında bilgi aldıkları belirtildi.

Türkiye ve Avrupa'nın en Uzun Deniz Deşarj Hattı projesinde 360 adet çelik borudan rampa üzerinde 31 adet borunun montajı yapılarak deniz tabanına 387 metre döşenmesinin tamamlandığı belirtilen ve nihai uzunluğu 4 bin 500 metre olan hattın en derin yerinin eksi 47 buçuk metre olacağı kaydedilen açıklamada, "Şantiye sahamızda üretimi tamamlanmış ve montaja hazır 222 adet çelik boru bulunmaktadır. Çelik boru imalatında yüzde 62'ye ulaşılmıştır. Çelik borularımız 32 milimetre et kalınlığında olup, çelik boru çevresine çift sıra çelik hasır döşenerek kalıp içerisine alınarak 21 buçuk santimetre kalınlığında beton ile kaplanmaktadır. 12,5 metre uzunluğundaki bir borumuzun kütlesel ağırlığı yaklaşık 65 ton gelmektedir" denildi.

Açıklamada, rampa üzerinde günde 2 boru montaj imalatının tamamlandığı, çelik boruların kaynak kontrolünün yüzde 100 ultrason ve yüzde 20 radyografik olarak kontrolleri yapıldığı aktarılarak şu ifadelere yer verildi:

"Deniz çalışmalarında borunun döşeneceği hendeğin kazılması için 3 adet kazı dubası çalışma yapmaktadır. Birinci klemşeli kazı dubamız 6 metreküp kapasiteli, ikinci klemşeli kazı dubamız 12 metreküp kapasiteli ve üçüncü kazı dubası taraklı tip olup üzerinde 59 adet 1 metreküp kovalar bulunmaktadır. Tam bir turda yaklaşık 60 metreküp kazı yapabilmektedir. Taraklı gemimiz 1 artı 975 kilometrede eksi 22 metre derinlikte çalışmaktadır. Projemizde 340 bin metreküp kazı imalatından bugüne kadar yaklaşık 120 bin metreküp kazı yapılmıştır. Kazı imalatında yaklaşık yüzde 35 tamamlanmıştır. Çelik borularımız rampa üzerinde bin 500 metre uzunluğa ulaştıktan sonra deniz tabanında 4 bin 500 metre açığa çekilebilmesi için gerekli olan 200 ton kapasiteli çeki ve batar duba şantiye sahasında hazır bulunmaktadır." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Taraklı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title