Haberler

Tekirdağ Erdoğan'ın Örnek Gösterdiği Kanser Hastası Makyöz, Kadınlara Destek Olmak Için Dernek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısında hastalığı ile mücadelesini örnek gösterdiği 32 yaşındaki makyöz Göknur Damat, "Cumhurbaşkanımızın televizyonda benim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısında hastalığı ile mücadelesini örnek gösterdiği 32 yaşındaki makyöz Göknur Damat, "Cumhurbaşkanımızın televizyonda benim adımı zikredip örnek göstermesi beni gururlandırdı ve çok mutlu etti. Övgüsüne layık olmak için daha çok çalışacağım. Benim durumumdaki kadınların sesi olmak ve bu konuda onlara destek olmak adına bir dernek kuracağımö dedi. Tekirdağlı Göknur Damat'a yaklaşık 1.5 yıl önce meme kanseri teşhisi konuldu. Doktorların 6 ay ömrü olduğunu söylediği Göknur Damat, hastalığı ile mücadele etti. Kanser olduğunu öğrendikten sonra KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu makyöz stüdyosunu kuran Damat, kısa süre hastalığı konusunda iyileşme gösterdi. Tedavi sürecinin halen devam ettiğini ve diğer kanserli hastalara destek olmak dernek kurmak istediğini anlatan Göknur Damat, 'Şu an hala tedaviye devam ediyorum. Ama iyi şeyler oluyor hayatımda. Düşünki ben 6 ay ömür biçilen biriydim. Çok şükür Allah'ın izni ile ayaktayım ve hayallerime sımsıkı sarıldım. Benim 17 yaşından beri bir hayalim vardı. Okul okudun mu' Evet okudum. Ama Üniversite benim için yeterli değil. İnsanın yapmak istediği işi yaptığında mutlu olabileceğini düşünüyorum ben. Bu yüzden 17 yaşından beri makyözlüktü benim hayalim. Bundan 1.5 yıl önce tamda hayalim olan makyaj stüdyosu açmayı düşündüğüm zaman, göğsümde bir kitle fark ederek kanser olduğumu öğrendim. Daha sonrasında baya bir tetkikler yaptırdım ve dediler ki sen kansersin. Doktora sordum 'ne kadar ömrüm kaldı" diye. Çünkü kanseri amansız bir hastalık olarak bildiğimiz için bende dedim ki amansız bir hastalığa yakalandım. Ömrüm ne kadar diye sordum. Doktorum bana dedi ki '6 ay kadar ömrün' var. O günlerde bu 6 ay benim için hiç bir zaman yeterli bir zaman olmadı, olmayacak dedim. Üzüntüm ilk öğrendiğimden itibaren 1-2 saat sürdü. Daha sonrasında kendimi toparladım. Hiç yılmadım, mücadele edeceğimi ve kanser demek ölmek demek değildir diye bir slogan haline getirdim. Bana göre kanser demek yeni bir başlangıç demektir. Ben hayata dair bu süreçte çok fazla tecrübeler edindimö dedi.

'ERDOĞAN'IN ÖRNEK GÖSTERMESİNDEN GURUR DUYDUMö

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanserle mücadele konusunda kendisini örnek göstermesinin gurur verici olduğunu ifade eden Göknur Damat, 'Hastalığım sırada 1.5 yılda hayatımda hep gurur verici şeyler yaşadım. Bunlardan en güzeli sayın Cumhurbaşkanımızın benim adımı orada zikretmesi, gerçekten çok gurur vericiydi. Ben tekrardan teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yolda bana destek olan KOSGEB çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Ben kansere yakalanan kadınların hiç bir zaman yılmasını istemiyorum. Öyle kenara ve kabuğuna çekilmesinler. Hayallerinin peşinden koşsunlar. Kanser hastalıkları ile alakalı bir çok dernek var. Ama bende 1.5 yıldır bu hastalıkla mücadele ederken, yaşam koçu gibi oldumö şeklinde konuştu.

DERNEK KURMAYI HEDEFLİYOR

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavisinin devam ettiğini ve iyileşme gösterdiğini anlatan Damat, 'Gönüllü olarak göğüs kanseri olan kadınlara yaşam koçluğu yapıyorum. Hedefimde bende bu hastalığa yakalananlara destek olmak için bir dernek kurmak hayalim var. Bu konuda büyüklerimden yardım bekliyorum. O zaman kendimi çok özel hissedeceğime inanıyorum. Ayrıca, 'saçım senin olsun' kampanyasına da gönüllü kuaförüz. Kemoterapiden dolayı saçları dökülen kanser hastalarına peruk gönderebiliyoruz. Başka sosyal sorumluluk projelerine katılıyorum. Yılmıyorum bu süreçte en kötü olduğum bir dönemde, yurt dışında yarışmalara katıldım. Buradan birincilik ödülü aldım. Bunu sizlerde yapabilirsiniz. Benim Tekirdağ ve İstanbul'da makyözlük salonlarım var. Ulaşmak isteyenlere destek olmaya hazırımö ifadelerini kullandı.

Erdoğan, girişimci hikayelerine örnek verirken, Tekirdağlı Göknur Damat'ın kansere yakalanınca köşesine çekilmek yerine iş hayatına atıldığını, aldığı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu olduğunu ve kanseri yendiğini söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ticaret Bakanlığı Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title